Ciolacu: „Cât de arogant să fii pentru a veni în Parlament cu acelaşi ministru care a gestionat pregătirea valului 4?”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO: Mediafax
Marcel Ciolacu, preşedintele PSD. FOTO: Mediafax

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, este de părere că politicienii ar trebui să dea mai puţine declaraţii cu privire la situaţia sanitară şi să îi lase pe specialişti să vorbească. Social-democratul a criticat din nou decizia USR de a o propune tot pe Ioana Mihăilă la Sănătate în Cabinetul Cioloş.

Marcel Ciolacu a fost întrebat miercuri, la centrul de vaccinare anti-COVID de la Romexpo, de ce valul patru al pandemiei a luat pe nepregătite autorităţile.

„Cât de arogant poţi să fii să vii în Parlament cu acelaşi ministru care a gestionat pregătirea valului 4? (...) Ar trebui să lăsăm specialiştii şi noi, oamenii politici, ar trebui să dăm mai puţine declaraţii. Specialiştii trebuie să răspundă la întrebări, nu oamenii politici. Lumea nu va mai înţelege nimic”, a spus Ciolacu.

În ceea ce priveşte situaţia guvernamentală, social-democratul a transmis: „Criza politică ştim de cine a fost declanşată. Cred că preşedintele o să ne cheme la consultări. Am făcut apel astăzi la responsabilitate şi vom vedea în ce direcţie duc aceste lucruri”. Întrebat cu ce strategie va merge Partidul Social Democrat la consultările cu şeful statului, Marcel Ciolacu nu a dorit să ofere detalii. „Întâi să fim invitaţi, apoi vom decide la partid”, a încheiat acesta.

Dacian Cioloş nu a trecut testul Parlamentului la votul de încredere de miercuri, după ce Cabinetul său nu a întrunit voturile necesare. S-au înregistrat 88 de voturi „pentru” şi 184 „împotriva”. Dacian Cioloş ar fi avut nevoie de 234 de voturi favorabile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite