Ciolacu: „Când guvernezi, cel mai simplu este să închizi. În momentul ăla nu-ţi mai asumi nicio responsabilitate”. Ce spune despre pieţele ambulante

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu, FOTO Arhivă
Marcel Ciolacu, FOTO Arhivă

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, nu este de acord cu închidere pieţelor şi a afirmat că ar fi cerut administraţiilor locale să facă încă 20 de pieţe ambulante, în aer liber, astfel încât să se răspândească cumpărătorii. El a vorbit, luni seară, şi despre amendament depus pentru ca pieţele să rămână deschise şi să respecte regulile care sunt la supermarket.

Marcel Ciolacu a declarat, luni seară, la B1 TV, că atunci când guvernezi cel mai simplu este să iei decizia să închizi şi atunci nu îţi mai asumi nicio responsabilitate.

„Trebuiesc puse reguli. Când guvernezi, cel mai simplu este să iei decizia să închizi. În momentul ăla nu-ţi mai asumi nicio reponsabilitate. Ai închis şcolile, nu mai contează ce fac. Se îmbolnăvesc copiii, e treaba familiei, nu mai e treaba mea. Nu s-au gândit că nu au tablete nu au net, copiii încep să fie foarte greu de gestionat, au stat şase luni închişi, au deschis şcolile şi le-au închis din nou, în loc să găseşti soluţii de flux de mers la şcoală, acest lucru înseamnă implicare şi ştiinţă şi să ai darul acesta, sunt nişte lucrui de administraţie, nu au acest dar”, a afirmat Marcel Ciolacu.

El a precizat că în loc de închiderea pieţelor, ar fi luat decizia de a cere administraţiilor locale să facă alte 20 de pieţe ambulante, în aer liber.

„Ei preferă să închidă decât să vină cu soluţii. Cum să închizi pieţele? Sunt vasele comunicante. Dacă clienţii dintr-o parte in alta, nu se aglomerează supermarketurile, că ai închis pieţele, că oamenii consumă în continuare la la fel. Eu aş fi cerut administraţiilor locale faceţi încă 20 de pieţe ambulante, în aer liber, nu să închid astfel încât să se răspândească cumpărătorii. (….) Am făcut astăzi un amendament cu Daniel Zamfir, la o Ordonanţă de Urgenţă, astfel încât pieţele să rămână în continuare deschise cu regulile care se impun în supermarketuri. Lucru care se poate face”, a mai afirmat Marcel Ciolacu.

Senatorul PSD Daniel Zamfir a anunţat că, alături de preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu, a depus un amendament la ordonanţa 78/2019 prin care nu va fi permisă închiderea pieţelor. El a adăugat că proiectul de act normativ va fi votat marţi în comisii şi apoi va merge la plen.

Liderul PSD Marcel Ciolacu a prezentat pe Facebook amendamentul depus de social-democraţi şi a precizat că votul va fi dat marţi de către deputaţi.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite