Ciolacu anunţă convocarea unei sesiuni extraordinare pentru eliminarea pensiilor speciale: „Să poată fi dublate alocaţiile pentru copii“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu Inquam Photos / Octav Ganea
Marcel Ciolacu Inquam Photos / Octav Ganea

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat marţi, înaintea şedinţei Comitetului Executiv (CEx) al partidului, că a decis împreună cu liderii de grup ai PSD convocarea unei şesiuni extraordinare a Parlamentului în care să fie adoptată legea privind eliminarea pensiilor speciale.

„Deoarece a ieşit informaţia în spaţiul public că nu pot fi dublate alocaţiile pentru copii din cauza impactului bugetar pe pensiile speciale, am să solicit colegilor mei o sesiune extraordinară cu ordinea de zi: eliminarea pensiilor speciale”, a declarat Marcel Ciolacu la Parlament.

Conform unor surse politice citate de G4Media, sesiunea extraordinară ar urma să fie convocată în ultima săptămâna din ianuare, chiar înaintea finalului vacanţei parlamentare.

În urmă cu o săptămână, liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, cerea şi el convocarea unei sesiuni extraordinare a Parlamentului în care să fie supus votului proiectul de abrogare a pensiilor speciale, cu excepţia celor pentru militari şi poliţişti. Acesta motiva că urgenţa adoptării este dată de necesitatea finanţării legii prin care au fost dublate alocaţiile pentru copii,


Anunţul lui Ciolacu vine şi în contextul în care liderii PSD se reunesc marţi pentru a decide în ce condiţii depun moţiune de cenzură. Pe de o parte, social-democraţii ar vrea să trântească Guvernul Orban, pentru a arăta că PNL este incapabil să guverneze, însă trecerea unei moţiuni de cenzură ar însemna primul pas pentru alegerile anticipate, pe care PSD vrea să le evite. În cazul în care Guvernul va impune alegeri locale în două tururi, PSD va sesiza CCR.

Iohannis a promulgat dublarea alocaţiilor. Orban spunea că nu sunt bani 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite