Ciolacu, la adresa lui Cîţu: Nu vreţi nicio reformă, pentru că nu aveţi curaj şi viziune. Nu aţi fost în stare să aduceţi un proiect de buget. Duceţi-vă acasă, domnule Cîţu!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu şi Marcel Ciolacu la „Ora premierului” în Parlament, 22 februarie 2021. FOTO: Inquam Photos / George Călin
Sorin Grindeanu şi Marcel Ciolacu la „Ora premierului” în Parlament, 22 februarie 2021. FOTO: Inquam Photos / George Călin

În urma discursului susţinut de Florin Cîţu, luni, la „Ora premierului” în Parlament, liderul PSD, Marcel Ciolacu,  i-a transmis premierului că este campionul absolut al urii, că nu vrea nicio reformă pentru că nu are curaj şi nici viziune. Social-democratul a mai adăugat că dacă nu a fost în stare până astăzi să aducă în Parlament un proiect de buget, atunci ar trebui „să se ducă acasă”. „Duceţi-vă acasă, domnule Cîţu!”, a spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a vorbit şi despre situaţia din Valea Jiului, spunând că în campania electorală s-au găsit bani pentru „mita electorală” a PNL, însă pentru salariile minerilor nu se pot găsi.

„V-am ascultat cu mare atenţie intervenţia, aţi vorbit vreo zece minute. În tot acest timp aţi împrumutat România cu 600 de mii de euro. O mie de euro pe secundă, furaţi din buzunarul fiecărui român, pe care îi vor plăti copiii şi nepoţii noştri. Dar domnule Cîţu, nu aveţi bani să le plătiţi salariile restante minerilor din Valea Jiului, deşi în campanie aţi găsit 2 miliarde doar pentru primarii PNL, mită electorală. Culmea, nu v-a folosit la nimic pentru că aţi pierdut alegerile. Domnule Cîţu, daţi-le banii oamenilor urgent, nu vă mai bateţi joc de ei. Sunt bani munciţi şi meritaţi. Măcar atât să faceţi dacă în rest nu aveţi nicio viziune.” a spus social-democratul.

Marcel Ciolacu a acuzat că premierul vine în faţa Parlamentului cu un buget de austeritate, un buget al sărăciei, care nu oferă nicio perspectivă de dezvoltare a României. Mai mult, acesta susţine că PSD a adus România în UE şi nu invers.

„De aceea veniţi astăzi în faţa Parlamentului cu un buget de austeritate, al sărăciei, care nu oferă nicio perspectivă de dezvoltare a României. PSD, ca să închidem minciunile dumneavoastră, a lăsat lui Orban un deficit de 2,8% şi o datorie publică de 34% din PIB. Orban şi Cîţu din 2020, i-au lăsat lui Cîţu din 2021 un deficit 10% de şi o datorie publică de peste 47% din PIB. Ăsta este adevărul, domnule Cîţu. V-am auzit astăzi că PSD-ul scoate România din Uniunea Europeană. Vreau să vă reamintesc că Partidul Social Democrat a dus România în UE. România de astăzi este în derivă, pentru că aţi alocat cel mai mic pachet din UE pentru redresarea economiei şi pentru lupta împotriva pandemiei. Comisia Europeană a spus acest lucru, nu PSD. Pentru că aţi dat afară oamenii competenţi şi aţi angajat toate pilele de partid, pentru că una ziceţi şi altă faceţi. Aşa nu se poate scoate ţară din criză, domnule Cîţu. În loc să veniţi cu un buget care să repare, dumneavoastră aţi luat coasa în mâini şi v-aţi apucat să seceraţi veniturile românilor. Nu va pasă că energia este mai scumpă, că mâncarea şi medicamentele sunt mai scumpe. Pe lumea asta nimic nu e gratis. Din păcate aţi dovedit că nici să mori nu e gratis, aţi tăiat până şi de la ajutorul de înmormântare.” a explicat social-democratul.

Ciolacu a susţinut că „totul se reduce la bani” în cazul premierului, acuzând că nu a crescut alocaţiile copiilor şi nici pensiile vârstnicilor, dar şi că este „plin de ură” faţă de bugetari, pe care îi ameninţă cu tăieri de venturi, şi faţă de cei din mediul privat pe care i-a „minţit un an întreg” că îi va ajuta. Mai mult, liderul PSD susţine că unele sporuri amintite de ministrul Muncii nici nu există, acuzând că nu au citit legea salarizării. 

„Domnule Cîţu, ştie tot poporul că la dumneavoastră totul se reduce la bani, pe care fie îi furaţi, fie îi împrumutaţi la dobânzi uriaşe. Dar sunt lucruri care pur şi simplu nu se măsoară în bani. Şi aici mă refer la iubirea pentru copiii noştri, pentru viitorul României, copii pe care i-aţi minţiţ şi nu aţi mărit alocaţiile. Şi aici fac referire şi la părinţii noştri, de care v-aţi bătut joc promiţându-le repetat că le veţi mări pensiile. Dar dumneavoastră nu puteţi înţelege aceste lucruri, pentru că sunteţi campionul absolut al urii.  Sunteţi plini de ură faţă de bugetari pe care ii ameninţaţi cu tăieri de venituri şi concedieri. Sunteţi plin de ură şi la adresa mediului privat pe care l-aţi minţit un an întreg că îl veţi ajuta. Şi minţiţi în continuare doar că să învrăjbiţi român cu român.

Spuneţi-le românilor că i-aţi minţiţi. Recunoaşteţi că nici nu aţi citit legea salarizării, atunci când minţiţ că există sporuri de 85%, când ele sunt plafonate la 30%. Aţi spus că există spor de calculator, nu mai există de 20 de ani acest spor, doamna Turcan. Singurul spor pe care l-aţi scos a fost cel din prefecturi pe care tot dumneavoastră l-aţi adăugat. V-aţi încurcat în propriile minciuni. În campania electorală vorbeaţi despre 80 de miliarde de euro, acum vorbiţi de 30 de miliarde, dintre care 17 sunt împrumuturi.

Domnule Citu, trebuie să prezentaţi Europei un Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă, un plan pentru România. De aceea acest plan trebuie dezbătut aici în Parlament, este planul românilor pentru români. Nu este planul celor care au pierdut alegerile. Aţi spus că vreţi reforma în administraţia publică, dar reforma nu se face cu minciună. Reforma înseamnă un parteneriat corect între stat şi privat. Reforma înseamnă că toţi românii o duc mai bine şi nu mai rău, dar dumneavoastră domnule Cîţu nu vreţi nicio reformă, pentru că nu aveţi viziune, curaj şi nici nu vă doriţi. Şi pentru că astăzi, 22 februarie, nu aţi fost în stare să trimiteţi Parlamentului proiectul de buget, duceţi-vă acasă, domnule Cîţu. Treaba unui prim-ministru este să poată iar dumneavoastră este clar că nu puteţi nimic.” a spus Marcel Ciolacu, luni. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite