Cine sunt susţinătorii din Europa ai guvernării PSD: din ce ţări vin aleşii care au votat împotriva rezoluţiei privind România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Votul dat la rezoluţia Parlamentului European privind statul de drept din Românnia a arătat că PSD şi Guvernul Dăncilă mai atrag doar susţinerea unor partide extremiste, populiste sau care au un mesaj clar împotriva Bruxelles-ului.

151 de europarlamentari au votat, la începutul săptămânii, împotriva rezoluţiei privind statul de drept din România, în timp ce 473 au susţinut-o. Pe  lângă sprijnul primit de la europarlamentarii PSD, ALDE şi de la un singur ales PPE din România, Ramona Mănescu, s-au mai solidarizat cu Guvernul Dăncilă doar europarlamentari din ţări care în ultimul timp au un mesaj anti-Bruxelles sau din partide neonaziste sau populiste. 

De exemplu, împotriva rezoluţiei împotriva României au votat cei 8 eurodeputaţi ai Fidesz, adică partidul condus de premierul maghiar Viktor Orban. 21 de voturi împotriva rezoluţiei au fost date de aleşii polonezi, fie că sunt din Lege şi Dreptate (PiS), din Congresul Noii Drepte (afiliat grupului populist din Parlamentul European) sau Libertatea (partid eurosceptic). 

Alături de PSD şi Dăncilă au fost şi 11 eurodeputaţi italieni, majoritatea fiind extremişti din Liga Nordului, precum şi europarlamentari din partidul populist olandez condus de Geert Wilders: Partidul pentru Libertate, potrivit votewatch.eu

Din lista susţinătorilor PSD fac parte şi aleşii formaţiunii Zorii Aurii din Grecia, un partid neonazist care are mesaje dure împotriva Uniuniunii Europene. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite