Cine-şi va lua la iarnă înjurăturile oamenilor care îngheaţă în case? Iohannis, Câţu şi PNL

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducătorii noştri sunt inconştienţi şi iresponsabili. După creşterea abruptă a preţurilor la energie, specialiştii anunţă o criză mondială la gaze, care vor ajunge la preţuri inaccesibile. Oricum, se anunţă o iarnă foarte grea, peste doar două luni. Şi ei ce fac?  Se ceartă în piaţa publică, care cu cine se aliază mai toxic. Cîţu acuză USR PLUS că face alianţă cu AUR, USR PLUS îl acuză pe Cîţu că se aliază cu PSD. Ca şi cum asta e durerea acum.

Ce ne aşteaptă?

Creşterea explozivă a tuturor preţurilor,  generată de preţurile de la energie. Cel mai dureros, două  milioane de pensionarii care trăiesc cu sub 1200 de lei pe lună nu-şi vor mai putea achita facturile la întreţinere şi vor îngheţa de frig în case. Vom vedea un tsunami de înjurături la iarnă la adresa politicienilor de la conducere.

Pandemia riscă să ne blocheze iarăşi viaţa zilnică şi economia. Dacă ne uităm la Israel, care are majoritatea populaţiei vaccinate, cele 11.000 de infectări pe zi, majoritatea copii, ne dau fiori. Sistemul nostrum sanitar, care nu s-a îmbunătăţit cu nimic, va rezista unui asemenea asalt? În mod sigur nu. Şi acum stăm şi ne certăm cine cu cine se aliază. Un guvern interimar, care nu poate da OUG, nu va face faţă evenimentelor majore aduse de pandemie.

Şcolile riscă să devină focare de infecţie, elevii nefiind vaccinaţi. Probabil se vor închide la scurt timp după deschidere, deşi ministrul Educaţiei spune că învăţământul online a fost un dezastru, şi nici nu s-a făcut nimic pentru îmbunătăţirea acestuia. Ce efecte vor avea 4-5 semestre de şcoală pierdute, îi las pe cititori să-şi imagineze.

Cursul leu/euro a luat-o razna. Specialiştii spun că va ajunge repede la 5 lei/euro, ceea ce va duce la altă creştere a preţurilor.

Capacitatea României de a se împrumuta  este pusă sub semnul întrebării. O ţară fără conducere stabilă, nu se ştie pentru cât timp, nu poate genera încrederea investitorilor să-şi dea banii te miri cui va fi la conducerea ţării.

Nu se ştie dacă PNRR va fi aprobat. Instabilitatea politică nu are darul să genereze încrederea CE să ne dea bani, fără să fie convinsă că se vor face şi reforme.

Principalii vinovaţi

Principalii vinovaţi sunt Iohannis şi Cîţu. Cîţu nu are  calitate de manager de sisteme, alta decât aceea că este susţinut de Iohannis. Care a văzut în el doar executantul docil al ordinelor sale. Că aceste ordine ar putea fi eronate, nu intră în discuţie. Iohannis se consideră supremul înţelept al ţării, care îşi poate permite să-i demonizeze pe toţi cei care nu-i dau ascultare, inclusiv pe alegătorii partidelor  demonizate. Chiar dacă de plătit plătim noi toţi, românii obişnuiţi, care vom înfrunta frigul de care nu avem posibilitatea de a ne proteja în vreun fel. Nu contează. Contează ca toată lumea să execute fără crâcnire ordinele preşedintelui. Este această o dictatură? Ba bine că nu!

Cîţu nu acceptă că  a aruncat în aer coaliţia, când nu a respectat protocolul acesteia de două ori în aceeaşi zi. Demonstrând dispreţ pentru partenerul USR PLUS, fiind convins că aceştia vor executa orbeşte ordinele preşedintelui. Ghinion! USR PLUS a ales să-şi repecte cuvântul dat la constituirea coaliţiei, nu cum procedează Cîţu şi Iohannis.

Cîţu nu încetează să acuze USR PLUS de alianţă cu AUR, deşi s-a explicat că nu este vorba de o alianţă politică sau de guvernare. Una de conjunctură, care nici nu mai există în lipsa moţiunii.  Dar Cîţu se aliază cu PSD pentru susţinerea viitoare a guvernului sau, după ce ani de zile a demonizat PSD.

PNL-Cîţu îl ameninţă pe Orban că-l exclud din PNL. Adică pe şeful partidului! Nu-mi amintesc de o situaţie similară în trecut.

Nu sunt multe de spus şi comentat. În faţa problemelor esenţiale ale cetăţenilor, politicienii noştri de frunte au ales mahalaua politică, certuri interminabile pe cine rămâne la buza sacului bugetar. Şi cum cheltuie banii românilor, nu ai lor. Chiar dacă la iarnă, milioane de români vor îngheţa de frig în case.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite