Cine este Robert Sighiartău, secretar general al PNL şi opozant al lui Ludovic Orban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Robert Sighiartau FOTO: Robert Sighiartau \ Facebook
Robert Sighiartau FOTO: Robert Sighiartau \ Facebook

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartau, este unul dintre cei mai mari contestatari ai lui Ludovic Orban, cu toate că în urmă cu patru ani acesta a fost propus în funcţia-cheie pe care o ocupă în conducerea partidului exact de liderul pe care îl contestă. Pe de altă parte, Sighiartău s-a alăturat echipei Cîţu cu mult înainte ca premierul să fi emis pretenţii la şefia PNL.

Sighiartău s-a născut pe 15 martie 1989 în Bistriţa, conform biografiei sale de pe pagina partidului. 

Potrivit datelor sale de pe pagina Camerei Deputaţilor, Robert Sighiartău a devenit membru al Partidului Naţionl Liberal în anul 2012. El a ocupat mai multe funcţii de conducere, a fost consilier PNL în judeţul Bistriţa-Năsăud, co-preşedinte al Tineretului Naţional Liberal, iar apoi preşedinte PNL Bistriţa-Năsăud.

Sighiartau a urmat Facultatea de Studii Europene a Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, specializarea Managementul Instituţiilor Europene, conform CV-ului său, a obţinut un certificat de absolvire al Şcolii de prerdicare Cireşarii în comunicare verbal şi non-verbală şi unul în domeniul managementului pe sectorul AUTO şi a lucrat pe rând în calitate de consultant pentru Sc Automobile Service, manager executiv în perioada 2009-2010 la Comautosport şi apoi manager general la Mondial Motors Bistriţa. 

Potrivit declaraţiei sale de avere, Sighiartau a câştigat anul trecut din funcţia de deputat 131.412 de lei, acesta fiind singurul său venit. De asemenea, Sighiartau deţine acţiuni la ComAutoSport, la Mondial Motors Bistriţa şi în cadrul filialei Bistriţa- Năsăud a PNL, dar şi un cont bancar în valoare de 200000 de lei. Deputatul mai deţine din 2010 o casă în Bistriţa şi un teren şi un teren intravilan din 2009

Sighiartau este autorul unui amendament privind creşterea alocaţiilor introdus în proiectul de buget pe anul 2019. Deputatul PNL Robert Sighiartău a repetat o schemă prin care PNL mai reuşise să crească alocaţiile pentru copii în anul 2015. El a propus din nou dublarea alocaţiilor, deşi părea că amendamentul său nu are nicio şansă, în condiţiile în care coaliţia PSD-ALDE avea majoritate în plenul reunit al Parlamentului, însă profitând de faptul că parlamentarii PSD erau la cafele, pe hol, nu în sala de plen au reuşit votarea amendamentului. Un alt argument important a fost decizia UDMR de a susţine amendamentul PNL. UDMR care vota de fiecare dată cu PSD în Parlament, a trecut atunci de partea Opoziţiei la acest vot. În plus, au fost şi câţiva parlamentari ai Puterii care au votat alături de Opoziţie, de teamă să nu fie criticaţi că se opun unei măsuri cu impact social. 

În urma anunţului candidaturii lui Florin Cîţu pentru preşedinţia partidului, Robert Sighiartău s-a remarcat ca opozant al concurentului premierului, actualul preşedinte PNL, Ludovic Orban. 

Secretarul general al PNL, Robert Sighiartău, a declarat într-un interviu la Adevărul Live că partidul a fost nemulţumit de negocierile purtate de preşedintele PNL Ludovic Orban. Potrivit secretarului general al PNL negocierile au fost în defavoarea PNL şi au existat nemulţumiri care nu s-au spus atunci.

Şedinţa conducerii liberale de luni dimineaţă a dus la izbucnirea unui scandal între susţinătorii echipei Cîţu şi Ludovic Orban. Robert Sighiartău şi Florin Roman i-au reproşat mai multe declaraţii şi poziţionări lui Orban, inclusiv atacurile lansate de apropiaţi ai acestuia, susţin surse participante la întâlnirea liderilor liberali. Secretarul general a nominalizat persoane care l-ar fi atacat şi le-a spus colegilor de partid că Ludovic Orban l-a ameninţat cu plângerea penală

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite