Cine este politicianul anului şi care e marele regret al lui Crin Antonescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu crede că premierul Victor Ponta poate fi considerat politicianul anului
Crin Antonescu crede că premierul Victor Ponta poate fi considerat politicianul anului

Preşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Crin Antonescu, consideră că premierul Victor Ponta poate fi considerat politicianul anului 2012, iar mare său regret pentru anul acesta este că referendumul din iulie a fost „mistificat” de o decizie a Curţii Constituţionale (CC).

„Eu cred că exact ca în competiţiile sportive, când mai mulţi sportivi se comportă excepţional, contează însă foarte mult ce competiţie a câştigat echipa. Cel mai important lucru care s-a realizat în acest an este această victorie în serie a USL, care s-a concretizat până la urmă printr-o venire cu deplină legitimitate şi cu un masiv sprijin parlamentar, la guvernare. Guvernul are un lider care este prim-ministrul şi din punctul acesta de vedere, pentru mine, dacă ar fi să decernez un asemenea premiu, dacă m-aţi sili, pentru că este întotdeauna greu să dai numai unuia premiu, dar Victor Ponta ar fi, fără niciun fel de problemă, politicianul anului", a spus Antonescu, într-o conferinţă de presă.

Copreşedintele USL a declarat  că marele său regret pentru anul 2012 este acela că o decizie a Curţii Constituţionale.

„Eu sunt încă, şi sper să rămân aşa, capabil de regrete şi capabil de sentimente. Nu am foarte multe regrete legate de 2012, am un sentiment sincer de mulţumire faţă de Dumnezeu că mi-a dat puterea să îndur multe cât au fost de îndurat în fiecare zi. Regrete personale nu am. Sigur că rămâne un regret împărtăşit de 7,5 milioane de oameni că o pronunţare clară la urne, democratică, fără echivoc, a fost mistificată de o decizie a Curţii Constituţionale, dar asta nu are o conotaţie personală specială, ci este, repet, unul dintre cele 7,5 milioane de regrete”, a răspuns Antonescu, într-o conferinţă de presă, la întrebarea care este regretul său personal pentru anul 2012.

Liderul PNL a menţionat că anul 2012 a fost pentru el personal „unul greu, plin cu de toate”, deoarece atât el, cât şi partidul au fost ţinta unor campanii de presă care l-au „mâhnit” pentru că vizau dislocarea USL, însă s-a reuşit datorită alianţei cu PSD ca PNL să obţină cel mai mare succes electoral de după 1990, iar el a obţinut cel mai mare procent realizat vreodată de un candidat la Senat pe vot uninominal, notează Mediafax.

Potrivit liderului PNL, în 2013 obiectivele majore ale partidului şi  ale Uniunii Social Liberale ţin de relansarea economică, proiectul de reorganizare a statului prin modificarea Constituţiei şi regionalizare, reformarea activităţii Parlamentului pentru ca acesta să devină „centrul de greutate al vieţii politice”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite