Cine pierde în lupta dintre Dragnea şi Grindeanu? România!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Criza guvernamentală apărută în urma conflictului dintre liderul PSD Liviu Dragnea şi premierul Sorin Grindeanu nu este un motiv de bucurie. Pentru nimeni.

Nici pentru preşedintele Iohannis, nici pentru PNL, nici pentru USR, nici pentru UDMR, nici pentru SUA, nici pentru NATO, nici pentru UE etc. Sincer, doar inconştienţii se pot bucura că avem o criză guvernamentală, într-un moment politic internaţional în care aveam posibilitatea să oferim ceva ce se găseşte tot mei greu prin lume: stabilitate şi credibilitate. Am făcut-o, pe româneşte, de cacao!

Nu contează de unde a pornit conflictul, ci faptul că nimeni, niciun om cu capul pe urmeri din PSD nu a analizat care pot fi consecinţele declanşării acestuia, ceea ce spune ceva despre capacitatea politică a liderilor PSD şi a celor care îi consiliază. Dragnea a crezut că e suficient să-şi arate muşchii în CEX, să vadă cum se aliniază toţi liderii PSD în spatele său şi astfel să considere problema rezolvată. La rândul său, Grindeanu, din varii motive (personale sau împins de la spate de alţii) a ripostat şi şi-a arătat şi el muşchii, anunţând că e pregătit să o dea „parte în parte cu Dragnea“. Băieţi de cartier! Ponta a simţit că e momentul să-şi relanseze cariera politică şi a intrat şi el în dispută. Toată clasa politică a început să-şi negocieze votul în schimbul banilor, a funcţiilor sau alte avantaje.

În loc să stea pe margine şi să-şi facă calcule politice şi electorale, liderii partidelor politice din România ar trebui să se implice rapid în rezolvarea situaţiei.

Avem în faţă o criză care poate să dureze câteva luni, perioadă în care România îşi pierde capacitatea de reprezentare şi de negociere în organismele internaţionale din care face parte. Parlamentul European, Comisia Europeană, NATO sunt instituţii care au pe agenda lor de lucru teme importante, teme la care România ar trebui să aibă puncte de vedere bine argumentate susţinute de un Guvern puternic. 

În loc să stea pe margine şi să-şi facă calcule politice şi electorale, liderii partidelor politice din România ar trebui să se implice rapid în rezolvarea situaţiei. Este problema lor să rezolve criza, să anunţe răspicat ce soluţii au, idiferent că sunt la guvernare sau în opoziţie. Să lase chibiţeala şi să propună soluţii! Timpul trece în defavoarea noastră, a tuturor!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite