Cine este parlamentarul care a câştigat prietenia premierului Chinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Chinei, Li Keqiang FOTO Reuters
Premierul Chinei, Li Keqiang FOTO Reuters

Premierul chinez Li Keqiang a precizat, în plenul Parlamentului, că preşedintele Senatului, Crin Antonescu, i-a promis „o surpriză“ la finalul vizitei sale în România: întâlnirea cu un vechi prieten.

„Vrem ca prietenia chino-română să se continue din generaţie în generaţie. In urmă cu peste 20 de ani, când am vizitat România, eram tânăr. Aici mi-am făcut mulţi prieteni români. Domnul Antonescu mi-a spus astăzi că diseară doreşte să îmi facă o surpriză : întâlnirea cu un prieten vechi, care acum este senator“, a precizat demnitarul, dar fără a-i rosti şi numele.

Parlamentarii l-au indicat, la scurt timp, pe senatorul social-democrat Florea Voinea ca fiind surpriza pe care Antonescu i-a pregătit-o premierului chinez.

Voinea este, de profesie, economist, absolvent al Academiei de Studii Economice şi Social-Politice. A deţinut, în 1997, funcţia de membru al Partidului Umanist din România, după care a fost avansat la gradul de vicepreşedinte. În perioada 2000-2004, a devenit deputat şi, ulterior, vicelider de grup parlamentar în PDSR.

În perioada 1991-1997, când a avut loc întâlnirea cu premierul chinez, Voinea deţinea funcţia de consilier economic la Aedifica Carpaţi S.A.

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite