Cine sunt miniştrii pe care PSD îi propune în Guvernul Ciucă. Schimbare de ultim moment la Economie şi revenire a unui politician vechi pentru şefia SGG

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu ar urma să fie vicepremier. FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei
Sorin Grindeanu ar urma să fie vicepremier. FOTO Inquam Photos / Ilona Andrei

Conducerea PSD a stabilit şi validat lista de miniştri care vor face parte din Cabinetul Ciucă. În funcţia-cheie de secretar general al Guvernului va fi pus Marian Neacşu, în timp ce pe portofoliile cu greutate sunt lideri importanţi ai partidului, ca Sorin Grindeanu şi Gabriela Firea, potrivit informaţiilor „Adevărul”.

Marian Neacşu îşi face revenirea în rândul social-democraţilor după ce a părăsit formaţiunea în perioada când Liviu Dragnea era şef al partidului. Neacşu, fost secretar general al PSD, ar urma să fie noul secretar general al Guvernului. De altfel, Neacşu a lucrat îndeaproape cu Marcel Ciolacu în perioada în care era trimis să-i fie consilier lui Mihai Tudose, premier timp de câteva luni în 2017, iar actualul şef al PSD era vicepremier. 

Ministerul Finanţelor va fi ocupat de tehnocratul Adrian Câciu, în timp ce Ministerul Transporturilor va fi rezervat lui Sorin Grindeanu. La Ministerul Apărării a fost păstrat Vasile Dîncu, în timp ce la Economie a apărut un nume-supriză, adică senatorul Marius Humelnicu. Fost secretar de stat la Transporturi şi city manager al municipiului Galaţi, Humelnicu a fost sprijinit pentru această funcţie de Mihai Tudose şi Dan Nica. 

Portofoliul Sănătăţii va fi ocupat de Alexandru Rafila, iar la Muncă va reveni Marius Budăi, fost ministru şi în Guvernul Dăncilă. Noul Minister al Familiei şi Tineretului o va avea în frunte pe Gabriela Firea, iar la Cultură va fi Lucian Romaşcanu, actual lider al senatorilor PSD. 

Nu în ultimul rând, Paul Stănescu l-a impus ca ministru al Agriculturii pe Adrian Chesnoiu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite