Cine vă mai înţelege, domnule preşedinte Iohannis?

Publicat:
Ultima actualizare:

Preţ de aproape trei luni, România nu a avut miniştri titulari la Dezvoltare şi Transporturi. Aceasta fiindcă preşedintele Klaus Iohannis a refuzat să îi accepte pe toţi cei propuşi de PSD şi d-na Viorica Vasilica Dăncilă în aceste posturi. Indiferent că s-au numit Ilan Laufer, Lia Olguţa Vasilescu sau Mircea Drăghici.

Pe dl. Laufer, dl. Iohannis l-a respins o singură dată, pe dl. Drăghici de trei ori, recordul absolut fiind deţinut de d-na Lia Olguţa Vasilescu, care a fost declarată inaptă de cinci dăţi consecutiv.

Fiecare refuz a fost motivat de preşedinte cel mai adesea cu argumente demne de luat în seamă. Au fost invocate precara pregătire profesională, lipsa experienţei ori serioase carenţe morale.

Nu cred că măcar un singur cetăţean al României ar fi resimţit în vreun fel faptul că guvernul României ar funcţiona mai prost din cauza absenţei unor titulari la ministerele cu pricina.

Nu, stimaţi cititori, nu cumva să înţelegeţi că interimarii ar fi fost perfecţi. Nici vorbă. Cei care compun la ora actuală guvernul actual al României au însuşirea de a nu se pricepe la nimic. Sigur, nepriceputa absolută este d-na Dăncilă, aceasta este o axiomă, aşa că nu îmi mai pierd vremea spre a aduce argumente suplimentare pentru susţinerea unei teze de adevărul căreia o întreagă naţiune se convinge zilnic. Pe socoteala ei, fireşte.

Alte exemple? Trimiteţi-l o lună în concediu pe ministrul Culturii şi Identităţii Naţionale, dl. Daniel Breaz, şi nu se va întâmpla nimic notabil. Poate doar limba română nu va mai fi chiar atât de mutilată public, iar internetul nu se va teme că nu e chiar foarte departe ziua când va fi interzis pe plaiurile mioritice.

Lăsaţi-l să stea singur înconjurat de cormorani şi să mănânce în voie brânză de oaie pe ministrul Daea şi nimeni nu îi va simţi lipsa. Oricât de lungă ar fi aceasta. Poate doar că vom avea parte doar de mai puţine hohote de râs.

Rugaţi-o pe d-na Ecaterina Andronescu să îşi acorde o lună de repaus şi cei care aveţi copiii elevi sau studenţi vă veţi bucura de o existenţă mult mai calmă, nefiind zilnic speriaţi de proiectele năstruşnice de reformă pe care doamna Andronescu le anunţă marţea spre a le nega în cel mai nonşalant chip cu putinţă miercuri. 

Adevărul gol-goluţ e că nu s-a băgat de seamă că nu avem miniştri titulari la Dezvoltare şi la Transporturi deoarece oricum investiţiile au fost (ca şi) inexistente, şosele nu avem, cele care totuşi există se află în mare suferinţă, adică deloc în specificul unei ţări europene, iar trenurile au acumulat mii de minute întârziere.

Preşedintele Klaus Iohannis şi-a folosit joi seară stiloul Mont Blanc din dotare spre a semna decretele de numire a domnului Daniel Suciu la Ministerul Dezvoltării şi a domnului Răzvan Cuc la Transporturi.

Despre domnul Daniel Suciu nu ştim mare lucru. Doar că ar fi lucrat prin presa din Bistriţa, că apoi a intrat în politică şi că a sponsorizat cu o consistentă sumă de bani PSD. Despre domnul Răzvan Cuc ştim însă mult mai multe. Şi noi, şi stiloul preşedintelui Iohannis. Noi ne amintim că insul cu pricina a mai avut parte de două mandate de ministru, în cabinetele conduse de domnii Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose. Ne mai amintim şi că dl. Cuc şi-a respectat cu mare sfinţenie promisiunea de a nu construi nici un kilometru de autostradă. Are acum ocazia să recidiveze. Mont Blancul preşedintelui Iohannis e foarte posibil să ţină şi el minte că peniţa de 24 karate i-a fost folosit de posesorul său spre a fi semnat decretul de revocare a d-lui Cuc pe care chiar CExN al PSD l-a calificat drept neconform cerinţelor postului. Dl. Iohannis nu şi-a amintit nimic. I-a mai dat o şansă insului cu pricina. Nouă nu ne-a dat nici o explicaţie. A tăcut chitic, deşi avea toate argumentele să refuze desemnarea.

Nu cred că dl. Klaus Iohannis a fost pe o mână cu dl. Liviu Dragnea şi s-a jucat de-a principialul doar spre a o scoate din cărţi pe d-na Lia Olguţa Vasilescu. Cred doar că prea uşor şi mult prea repede obosiţi şi renunţaţi să mai faceţi pe rezistentul. Şi că sunteţi inconsecvent din cale afară. Imprevizibil mult peste marginile iertate.

Cine vă mai înţelege, domnule Iohannis?

Text apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevărul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite