Cine sunt liberalii care ar putea prelua postul lui Barbu. Ştirbu: „Şi-a dat Daniel demisia? “; Nistor: „Aş accepta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a comentat astăzi declaraţiile ministrului Culturii, Daniel Barbu, referitoare la bugetul alocat Programului Naţional de Prevenire şi Control pentru HIV/SIDA şi a subliniat că afirmaţiile sale „sunt de natură să genereze demisia“. Deşi Barbu nu a anunţat că renunţă la portofoliu, liberalii au deja o serie de propuneri.

Surse din rândul PNL au declarat, pentru „Adevărul“, că portofoliul Culturii ar putea fi preluat de liberalii Gigel Ştirbu sau Vlad Nistor.

Contactat de „Adevărul“, Ştirbu a susţinut că, deşi s-au purtat discuţii în partid cu privire la succesorul lui Barbu, el nu a primit vreo propunere în acest sens.

“Şi-a dat Daniel demisia? Eu nu ştiu nimic despre asta”, a reacţionat deputatul PNL.

Pe de altă parte, a subliniat că vehicularea numelui său este un lucru normal, în condiţiile în care deţine funcţia de preşedinte al Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor.

„Probabil că sunt preşedintele Comisiei de Cultură şi de asta am fost varianta la îndemână, dar nu pot comenta aşa ceva, pentru că nu mi s-a propus nimic, nu am discutat nimic. Eu am auzit un alt nume – Vlad Nistor“, a spus Ştirbu.

În ce priveşte declaraţiile făcute de preşedintele PNL, Ştirbu a subliniat că, dacă ministrul Culturii ar fi ţinut cont de ele, ar fi demisionat până acum.

“Bănuiesc că domnul Barbu, dacă nu a demisionat, nu o va face. Şi atunci ... eu vă spun -m-au tot sunat jurnalişti – nu cred că Barbu îşi dă demisia”.

Întrebat cum comentează declaraţiile făcute de ministrul Culturii, referitoare la bugetul alocat Programului Naţional de Prevenire şi Control pentru HIV/SIDA, Ştirbu a refuzat să răspundă.

„Nu comentez, pentru că nu se poate. Am o relaţie de prietenie cu Daniel şi nu pot comenta aşa ceva“, a mai spus el.

Liberalul Vlad Nistor, un alt nume vehiculat în PNL, a declarat pentru "Adevărul" că, dacă i s-ar face o asfel de ofertă, ar accepta.

"Aş fi încântat", a punctat el.

Cine sunt liberalii care l-ar putea înlocui pe Barbu la Cultură

Deputatul PNL Gigel Ştirbu este preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor .

Absolvent al Seminarului Teologic din Craiova, al Facultăţii de Teologie şi al Institutului Naţional de Administraţie, Ştirbu a fost, timp de şase ani (1995-2001), preot în Parohia Roşieni din Olt. În 2005, a devenit subprefect în cadrul Prefecturii Olt, iar între anii 2007 şi 2008 a deţinut funcţia de secretar de stat în Ministerul Culturii.

Vlad Nistor este doctor în istorie şi a semnat nouă cărţi, istoria fiind centrul de interes al scrierilor sale. „Marea Neagră. Geopolitică şi istorie“, „Istoria Greciei Antice“, „Istoria lumii în texte“, sunt titlurile publicaţiilor care poartă semnătura lui Nistor.

În prezent este preşedintele Senatului Universităţii din Bucureşti, funcţie care l-a implicat în mai multe scandaluri.

Profesorii de istorie l-au acuzat că, alături de colega lui, Daniela Zaharia, încearcă să transforme Departamentul de Istorie antică, Arheologie şi Istoria Artei într-o facultate pe care să o conducă şi că ar vrea jumătate din sălile de curs ale Facultăţii de Istorie.

Săptămâna trecută, în jur de 100 de tineri de la Universitatea din Bucureşti s-au adunat în incinta Facultăţii de Drept şi au protestat cerând demisia Preşedintelui Senatului UB, Vlad Nistor, pentru că sunt ironizaţi şi înlăturaţi de la procesul decizional din universitate.

În politică, Vlad Nistor s-a remarcat în mandatul de preşedinte al lui Emil Constantinescu, fiind consilierul său. Posibilul înlocuitor al lui Daniel Barbu la Ministerul Culturii este şi jurnalist, a fost realizator al unor emisiuni de la Realitatea TV şi editorialist la două ziare naţionale.


Materiale pe aceeaşi temă:

Pacienţii cu HIV/SIDA sunt jigniţi de declaraţiile făcute luni de ministrul Culturii, Daniel Barbu

Pacienţii cu HIV/SIDA care primesc tratament prin intermediul programului naţional se declară jigniţi de afirmaţiile ministrului Daniel Barbu, potrivit căuria banii alocaţi programelor anti-HIV reprezintă jumătate din bugetul programelor alocat Ministerului Culturii.

UPDATE Barbu, indignat de suma alocată pentru HIV: „Nu suntem în Africa. Puteam face Festivalul Shakespeare“. Reacţia CNCD

Ministrul Culturii, Daniel Barbu, crede că Programului Naţional de Prevenire şi Control HIV/SIDA îi sunt alocaţi prea mulţi bani, scrie „Gazeta de Sud“. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în legătură cu aceste declaraţii ale ministrului Daniel Barbu.

Daniel Barbu, nu-ţi crapă obrazul de ruşine când te priveşti în oglindă?

De când te-a uns partidul ministru al Culturii n-ai avut o singură iniţiativă care să vină în sprijinul Culturii, a instituţiilor culturale, a creatorilor. Ai asistat mut şi orb la toate mutilările la care au fost supuse puţinele fonduri destinate Culturii de un guvern mincinos, corupt şi incompetent,

Pacienţii cu HIV/SIDA sunt jigniţi de declaraţiile făcute luni de ministrul Culturii, Daniel Barbu Pacienţii cu HIV/SIDA care primesc tratament prin intermediul programului naţional se declară jigniţi de afirmaţiile ministrului Daniel Barbu, potrivit căuria banii alocaţi programelor anti-HIV reprezintă jumătate din bugetul programelor alocat Ministerului Culturii. UPDATE Barbu, indignat de suma alocată pentru HIV: „Nu suntem în Africa. Puteam face Festivalul Shakespeare“. Reacţia CNCD Ministrul Culturii, Daniel Barbu, crede că Programului Naţional de Prevenire şi Control HIV/SIDA îi sunt alocaţi prea mulţi bani, scrie „Gazeta de Sud“. Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) s-a autosesizat în legătură cu aceste declaraţii ale ministrului Daniel Barbu. Daniel Barbu, nu-ţi crapă obrazul de ruşine când te priveşti în oglindă? De când te-a uns partidul ministru al Culturii n-ai avut o singură iniţiativă care să vină în sprijinul Culturii, a instituţiilor culturale, a creatorilor. Ai asistat mut şi orb la toate mutilările la care au fost supuse puţinele fonduri destinate Culturii de un guvern mincinos, corupt şi incompetent,

Citeste mai mult: adev.ro/mxn3af

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite