Cine este Ioan Mircea Paşcu, fost europarlamentar PSD, angajat la BNR pe un post similar cu al Vioricăi Dăncilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Mircea Paşcu la Parlamentul European / Facebook
Ioan Mircea Paşcu la Parlamentul European / Facebook

Ioan Mircea Paşcu va ocupa un post de consultant pentru viitorul Departament de Geopolitică al Băncii Naţionale a României. Paşcu e al doilea fost europarlamentar social-democrat recrutat în echipa guvernatorului Mugur Isărescu

Ioan Mircea Paşcu s-a născut pe data de 17 februarie 1949 la Satu Mare. Paşcu a fost şi deputat PSD în Parlamentul României între anii 1996 – 2007, iar în perioada 2000-2004 a fost ministru al Apărării Naţionale.

În 2007 a fost ales în Parlamentul European..Între anii 2014 şi 2019, Paşcu a făcut parte din Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor si Democraţilor din Parlamentul European. A fost vicepreşedinte al Parlamentului European şi al Comisiei pentru Afaceri Externe din Parlamentul European. El a mai fost membru în mai multe comisii, subcomisii şi delegaţii.

Fostul europarlamentar s-a implicat şi a fost raportor privind securitatea şi apărarea, relaţiile UE-NATO şi situaţia militară din bazinul Mării Negre în urma anexării ilegale a Crimeii de către Rusia. 

Cine este Ioan Mircea Paşcu. Studii şi explicaţia angajării sale

Potrivit biografiei sale de pe pagina Camerei Deputaţilor, fostul europarlamentar este licenţiat în ştiinţe economice, specialitatea economia comerţului exterior, din cadrul Academiei de studii Economice şi este doctor în ştiinţe politice.

Paşcu a fost decorat cu  Ordinul Naţional “Steaua României” în grad de cavaler în anul 2002.  

Explicaţia oficială pentru angajarea celor doi la BNR a fost că „la Banca Naţională, pentru aceste cinci birouri se caută oameni care au uşi deschise la Parlamentul European”. 

După apariţia în spaţiul public a informaţiilor conform cărora şi Ioan Mircea Paşcu se va alătura BNR pe un post similar cu cel ocupat de fostul premier Viorica Dăncilă, actualii lideri au criticat deciziile BNR.

 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite