Cine îl va înlocui pe Verestoy Attila în Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul senator, Verestoy Attila, decedat luna trecută. FOTO Mediafax
Fostul senator, Verestoy Attila, decedat luna trecută. FOTO Mediafax

Antal Istvan Lorant, un tânăr de 36 de ani din Odorheiu Secuiesc, va fi înlocuitorul senatorului Verestoy Attila în Camera superioară. Acesta este membru UDMR de 18 ani şi a îndeplinit mai multe funcţii în cadrul Uniunii, în perioada 2015-2017 fiind chiar preşedintele Conferinţei Tineretului Maghiar din România, organizaţia de tineret a UDMR.

Postul devenit vacant în Senat în urma decesului senatorului, Verestoy Attila, survenit la sfârşitul lunii ianuarie, va fi ocupat de Antal Istvan Lorant, unul din cei mai tineri membrii UDMR şi ocupantul poziţiei a treia pe lista partidului maghiar pentru Senat în Harghita, la alegerile parlamentare din 2016.

„Am analizat atent şi am decis să accept preluarea funcţiei de senator. În următoarea perioadă voi rezolva unele chestiuni administrative, apoi îmi voi face publice obiectivele şi priorităţile în noua poziţie, cea de senator", a declarat Antal Istvan Lorant, potrivit Agerpres.

Antal Istvan Lorant este fiul fostului deputat UDMR Antal Isvtan, care a fost prezent mai multe mandate în Parlamentul României (1992-2016), printre activităţile acestuia din Legislativ numărându-se şi semnarea proiectului de lege privind eliberarea din închisoare după executarea a jumătate din pedeapsă şi a micşorării pedepsei cu câte 30 de zile pentru fiecare lucrare ştiinţifică publicată. 

Antal Istvan Lorant a terminat Academia de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj Napoca, fără să fi obţinut licenţa, fiind însă licenţiat în economia comerţului, turismului şi serviciilor, la Facultatea de Ştiinţe Economice a Universităţii Creştine "Dimitrie Cantemir" din Cluj Napoca.

A condus sau a fondat mai multe firme private, a fost vicepreşedinte al Asociaţiei Micro-întreprinzătorilor din Odorheiu Secuiesc dar şi al altor organizaţii, ocupându-se, printre altele, de managementul programelor de dezvoltare regională, consultanţa în fonduri nerambursabile, finanţări şi investiţii sau dezvoltarea unor proiecte din surse de energie regenerabilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite