Cine este Florin Moise, noul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Senatul României. FOTO: Arhivă
Senatul României. FOTO: Arhivă

Senatul a votat miercuri numirea noului şef al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI), pentru un mandat de patru ani. Este vorba despre Florin Moise, care a rămas la cârma instituţiei după ce fostului preşedinte i-a expirat mandatul din decembrie 2019.

În favoarea lui Moise au votat 78 de senatori, înregistrându-se şi opt abţineri. Noul preşedinte a rostit jurământul de credinţă în faţa membrilor Senatului.

La solicitarea senatorului PSD Titus Corlăţean, care a reclamat o serie de nereguli procedurale privind numirea preşedintelui ANI, Moise s-a prezentat pe scurt, expunând principalele obiective pe care le are în vedere, pe perioada mandatului său.

Funcţia de şef al ANI nu a intrat în nicio negociere a Coaliţiei, fiind lăsată liberă pentru concurs şi apoi numită prin sprijin parlamentar.

Cine este Florin Moise

Absolvent al Academiei de Studii Economice Bucureşti, Florin Moise a ocupat până în prezent funcţia de vicepreşedinte al ANI, fiind în instituţie încă din anul 2008. Acesta a avansat treptat: consilier, inspector de integritate şi şef serviciu. 

În calitate de vicepreşedinte, Florin Moise a avut atribuţii de organizare, coordonare, conducere şi control a activităţii curente, încredinţate ori delegate de către preşedintele ANI. De asemenea, acesta a îndeplinit şi funcţia de Şef al Structurii de Securitate şi a coordonat activităţile de protecţie a informaţiilor clasificate, conform standardelor de protecţie a informaţiilor clasificate în România.

Înainte de a fi vicepreşedinte, Florin Moise a ocupat funcţia de Inspector de Integritate, în perioada mai 2013 – aprilie 2017, respectiv funcţia de Şef Serviciu în cadrul Inspecţiei de Integritate, în perioada aprilie 2017 – noiembrie 2017. În perioada septembrie 2008 - mai 2013, Moise a fost consilier in cadrul cabinetului preşedintelui ANI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite