Cine sunt eurodeputaţii români care au încurajat derapajele antidemocratice ale Ungariei şi Poloniei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Norica Nicolai, un europarlamentar al ALDE cu experienţă, dar şi cu voturi discutabile. FOTOAdevărul
Norica Nicolai, un europarlamentar al ALDE cu experienţă, dar şi cu voturi discutabile. FOTOAdevărul

Mai mulţi eurodeputaţi români din Parlamentul European s-au poziţionat alături de ţări din UE care nu au respectat statul de drept, libertatea ONG-urilor şi a presei, cum sunt Polonia şi Ungaria, având un discurs mai degrabă împotriva Uniunii, în contextul în care liderii europeni cer continuarea luptei anticorupţie.

Cea mai cunoscută dintre persoanele care au ales să fie susţinătoare ale unor state pentru care deja s-a votat activiarea Articolului 7 din Tratat este Norica Nicolai. La votul de miercuri, Nicolai a ales să se poziţioneze pro-Ungaria, ţară conduă de un premier considerat iliberal, adică având tendinţe autoritariste. „După părerea mea, din punct de vedere politic este o greşeală pentru că au fost o serie de probleme cu care a fost confruntată Ungaria şi o serie de observaţii pe care le-a făcut Comisia Europeană s-au realizat (...) Această decizie, după părerea mea, reprezintă un dublu standard în evaluarea statului de drept între statele membre. Probleme cu privire la justiţie s-au întâmplat şi în Slovacia şi nimeni nu a avut vreo observaţie cu privire la această chestiune. Cu o situaţie de derapaj se confruntă şi Italia şi nimeni nu are nicio observaţie cu privire la această chestiune“, a afirmat Norica Nicolai. 

Norica Nicolai a votat împotriva activării Articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene şi în cazul Poloniei, fiiind astfel adepta menţinerii dreptului de vot al Poloniei în Consiliul UE, cu toate că datele oficialilor de la Bruxelles au arătat că nu a fost respectat statul de drept. 

Un vot pro-Ungaria, aşadar împotriva poziţionării Comisiei şi Parlamentului, a avut şi eurdodeputatul Renate Weber, colegă cu Nicolai în ALDE. Eurodeputatul Renate Weber a declarat sătămâna trecută, într-un interviu acordat unei reviste, faptul că România e de vină pentru că a făcut Rusia să aibă o atitudine ofensivă în media, în momentul în care am acceptat scutul de la Deveselu şi să investim în înarmarea ţării. La votul privind Polonia, Renate weber s-a abţinut. 

Tot pe linia susţinerii nepedepsirii derapajelor democratice ale unor state ca Ungaria sau Polonia au mai fost alţi trei eurodeputaţi. Primul dintre aceştia este PSD-istul Doru Frunzulică. De asemenea, voturi prin care a ales susţinerea Poloniei şi Ungariei a avut şi eurodeputatul Traian Radu Ungureanu. Nu în ultimul rând, UDMR-istul  Iuliu Winkler a fost ssţinător al Poloniei şi Ungaria.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite