Înlocuitorul lui Hrebenciuc în conducerea Camerei Deputaţilor, promotorul Legii amnistiei din „marţea neagră“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii au luat act, luni, de demisia lui Viorel Hrebenciuc din Parlament şi de vacantarea postului de vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor ocupat de social-democrat. PSD l-a înlocuit pe Hrebenciuc cu un alt parlamentar cu probleme, însă, chiar cel care, în „marţea neagră“, a suplimentat ordinea de zi a şedinţei de plen şi a introdus modificările la Codul Penal, dar şi proiectul privind amnistia şi graţierea.

Deputatul PSD Marian Neacşu este, de luni, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, în locul lui Viorel Hrebenciuc, care a demisionat din Parlament. Neacşu este, printre altele, cel care a facilitat acţiunile aleşilor din marţea neagră, dar şi iniţiatorul unui proiect care ar putea înceta activitatea Agenţiei Naţionale de Integritate.

De altfel, Neacşu însuşi a avut probleme cu ANI, întrucât inspectorii de integritate l-au acuzat, în 2011, de conflict de interese. Deputatului PSD i s-a imputat că şi-a angajat fiica la biroul parlamentar, faptă care este incriminată în Codul Penal al României.

Marian Neacşu a votat anul trecut, în marţea neagră, dezincriminarea conflictului de interese.

Citeşte şi:

Alegeri prezidenţiale 2014. Ce spun candidaţii la Preşedinţie despre anchetele DNA

Principalii pretendenţi la Cotroceni au păreri împărţite atunci când vine vorba despre anchetele DNA. Ponta, Tăriceanu şi Meleşcanu i-au muştruluit uşor pe procurori, în timp ce Iohannis, Udrea şi Macovei susţin, cel puţin declarativ, acţiunile Justiţiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite