Cine e ultimul transfer PNL de la PSD: Ode închinate lui Dragnea, ironii despre Orban şi soţ liberal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roxana Paţurcă, exclusă din PSD pentru că a trădat la moţiunea de cenzură, a trecut la PNL chiar a doua zi. În urmă cu trei ani, Paţurcă îi închina ode lui Liviu Dragnea, pe care îl numea „Şef” cu majusculă. Soţul Roxanei Paţurcă e primar PNL în Călăraşi. Împreună formează o familie liberală întemeiată pe traseism politic şi oportunism.

Senatoarea PSD Roxana Paţurcă a lipsit fără absolut niciun motiv de la şedinţa Parlamentului în care urma să fie votată moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Până la urmă, demersul PSD a fost un eşec total: social-democraţii n-au reuşit să strângă nici măcar cvorumul de şedinţă pentru a dezbate moţiunea, fără să mai ajungă la vot. 

Practic, prin absenţă, Roxana Paţurcă a ajutat PNL să rămână la putere. A doua zi, senatoarea a fost exclusă din partid la pachet cu alţi trei parlamentari PSD care au lipsit nemotivat la moţiune. La numai câteva ore după excluderea din PSD, Roxana Paţurcă a trecut la liberali.

Daniel Fenechiu, liderul senatorilor PNL, şi-a anunţat colegii că Roxana Paţurcă va activa în grupul PNL, susţin surse politice pentru Adevărul. Fenechiu chiar a felicitat-o pentru trădare, spunând că absenţa de la moţiune a fost o decizie corectă, în interesul ţării, susţin sursle citate. Deocamdată, PNL nu a oficializat mutarea, însă mai mulţi liberali susţin că Roxana Paţurcă va fi răsplătită cu un loc eligibil pe listele PNL la alegerile parlamentare din decembrie.

Prin transferul la PNL, Roxana Paţurcă a devenit colegă de partid cu şoţul, Aniel-Theodor Nedelcu, primarul comunei Borcea din Călăraşi. Cei doi s-au căsătorit în 2018, moment care a alimentat diverse zvonuri despre înregimentarea sa în rândul PNL, partidul soţului. Dar nu era încă vremea trădării. 

PSD se afla la guvernare şi avea o majoritate stabilă în Parlament. Cununia civilă a celor doi a avut loc la sediul primăriei pe care o conduce Aniel-Theodor Nedelcu, edilul luând numele soţiei. Ambii erau divorţaţi la acea dată şi nu au copii. Deocamdată. Soţul îşi doreşte cu ardoare să devină tată. Anul trecut, de ziua soţiei, Aniel-Theodor Nedelcu Paţurcă a postat pe Facebook o tandră declaraţie de dragoste. ”Îţi promit astăzi, că aşa cum nu m-am lăsat până nu ai fost nevasta mea, nu mă voi lăsa până nu vei fi mamă! Te iubesc, azi şi toată viaţa!”, a scris primarul pe Facebook. Aniel Nedelcu a fost profesor de matematică-informatică la Colegiul Naţional Barbu Ştirbei Călăraşi. Ulterior, acesta a lucrat ca inginer tehnic în cadrul SRI.

Odă pentru Şef Dragnea

Roxana Natalia Paţurcă, 41 de ani, originară din judeţul Neamţ, dar stabilită în oraşul de pe malul Borcei de mai mulţi ani, a ajuns în Parlament în 2016. Activă în PSD din 2003, aceasta a devenit senator de Călăraşi, după ce partidul condus la acea vreme de Liviu Dragnea i-a oferit primul loc pe listă la parlamentare.

Roxana Paţurcă nu a uitat cine e ”tătucul” său politic. În primul an de guvernare PSD, Liviu Dragnea era unul dintre cei mai puternici oameni din România şi conducea partidul cu mână de fier. Prin urmare, Roxana Paţurcă îi închina ode.

Spre exemplu, în toamna anului 2017, deşi era ziua sa de naştere, Roxana Paţurcă era cu gândul la Liviu Dragnea, căruia îi dedica o postare pe Facebook: „Mulţumesc Şef! Mulţumesc pentru tot! Azi, e şi ziua mea… în Bucureşti! Tu, (sic!) ai echipă“. Pe lângă slugărnicie, de remarcat cuvântul ”Şef” scris cu majusculă şi virgula dintre subiect şi predicat.

Înainte de a ajunge parlamentar, Roxana Paţurcă a fost inspector şcolar şi profesor la Colegiul Economic Călăraşi. ”Predau... contabilitate. Uneori, punem virgule”, s-a apărat Roxana Paţurcă pe Facebook. ”Şi eu sunt economist şi nu fac abuz de virgulă”, i-a răspuns o inernaută. La postarea dedicată liderului de atunci al PSD, Roxana Paţurcă ataşase o poză în care apărea alături de Liviu Dragnea şi de Carmen Dan, la acea dată ministru de Interne, o apropiată a baronului de Teleorman. Între timp, poza a dispărut de pe contul de Facebook al Roxanei Paţurcă. Acum este liberală. În mod ironic, nici Carmen Dan nu s-a prezentat la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, însă a scăpat fără excludere, invocând faptul că mama sa este bolnavă de coronavirus.

Roxana Paţurcă încă n-a apucat să şteargă de pe Facebook poza cu chermeza de la ziua premierului Ludovic Orban, noul său „Şef”, care apărea fumând şi cu berea în faţă în Palatul Victoria. Pe 29 mai, senatoarea (pe atunci PSD) scria ironic: „Premierul României discutând cu membrii Guvernului despre cum trebuie să poarte românii măştile în spaţii închise şi incinte, dar şi despre cum elevii vor trebui să poarte măştile medicale în timpul examenelor. Observaţi cum premierul respiră la rândul lui cu dificultate dintr-o ţigară, cu gândul la ţară”.

Până să devină liberală, Roxana Paţurcă îşi declara preţuirea faţă de doctrina social-democrată. “Am început activitatea politică în cadrul organizaţiei PSD Călăraşi în anul 2003 şi, de atunci, am ales să rămân fidelă acestui curent. Mă regăsesc în doctrina social-democrată, această orientare fiind una de familie”, spunea Roxana Paţurcă la începutul activităţii parlamentare. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite