Cine e singurul liberal care a refuzat să îşi retragă semnătura de pe proiectul privind pensiile speciale pentru aleşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toţi deputaţii şi senatorii liberali, cu excepţia parlamentarului Radu Zlati, şi-au retras semnăturile de pe iniţiativa legislativă care prevede acordarea de pensii speciale pentru parlamentari.

Anunţul a fost făcut astăzi de purtătorul de cuvânt al grupului PNL din Camera Deputaţilor, Cristina Pocora. „În ce priveşte iniţiativa PSD privind pensiile speciale pentru parlamentari, deputaţii şi senatorii grupului PNL şi-au retras semnăturile de pe acest proiect de lege. A mai rămas un singur semnatar din partea noastră, restul fiind 180 de la PSD, 60 de la celelalte grupuri parlamentare.

Cel care nu şi-a retras semnătura este colegul nostru Radu Zlati. Este o opţiune personală a dumnealui, mi-a argumentat că are o serie de amendamente la proiect şi în funcţie de admiterea sau nu a acestora va fi şi votul său, pentru sau împotrivă“, a declarat Pocora la Palatul Parlamentului.

Ea a adăugat că decizia PNL a fost de a nu susţine acest proiect şi de a vota împotrivă, iar partidul va fi cel care va analiza şi va decide, după vot, dacă deputatul Radu Zlati, fost consilier al lui Crin Antonescu, va fi sancţionat sau nu.

Propunerea legislativă prin care 255 de parlamentari vor acordarea de pensii speciale a fost înregistrată astăzi la Camera Deputaţilor. În expunerea de motive, parlamentarii susţin că pensiile se justifica prin prisma rolului Parlamentului „ca putere de stat, răspunderea şi complexitatea pe care o presupune exercitarea demnităţii de parlamentar“.

Aleşi din toate partidele politice au semnat proiectul depus de parlamentarul PSD Petre Daea şi care prevede majorarea sumei primite în funcţie de numărul de mandate obţinute, dar din cei 23 de liberali care au semnat documentul, 22 şi-au retras semnătura.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite