Cine e Petre Daea, alesul PSD care vrea pensii de lux pentru parlamentari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Petre Daea, deputatul PSD care a iniţiat propunerea legislativă care vizează acordarea pensiilor de lux pentru parlamentari, este rudă cu soţia fostului premier Adrian Năstase şi, în perioada guvernării acestuia din urmă, a deţinut şi un portofoliu de ministru al Agriculturii.

Deputatul PSD Petre Daea se află la al treilea mandat în Parlament şi este cunoscut drept un apropiat fostului premier Adrian Năstase. Daea, care a fost de altfel şi ministru al Agriculturii pentru câteva luni, în Guvernul Năstase, este rudă cu soţia fostului premier, Dana Năstase.  De-a lungul timpului, numele lui Daea a apărut în mai multe dosare penale, iar unul dintre cele mai cunoscute este cel al concesionării terenurilor din Insula Mare a Brăilei lui Culiţă Tărâţă. În dosarul respectiv, deputatul social-democrat a fost sub urmărire penală.

Totuşi, cel mai răsunător scandal în care a fost implicat deputatul PSD vizează inclusiv legăturile sale de familie. Concret, în perioada în care Daea era preşedintele Comisiei pentru agricultură din Senat, el a intervenit la Ministerul Agriculturii pentru ca amanta sa, Carmen Luchian, să fie numită vicepreşdinte la Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură. Soţia acestuia, Elena, a trimis la acea dată o scrisoare către conducerea Agenţiei şi, astfel, a denunţat aranjamentul. Cei doi s-au despărţit în iunie 2012.

„Toţi suntem modificaţi genetic“

Chiar şi în sectorul său de activitate, în agricultură, Daea a devenit controversat după ce a făcut o serie de declaraţii în care a susţinut că organismele modificate genetic nu ar fi dăunătoare. „Toţi suntem modificaţi genetic. Nicăieri în lume nu există un cercetător, o experienţă, o concluzie din care să rezulte că această intervenţie la nivel genetic este dăunătoare“, declara el.

Citeşte şi:

După ce a semnat pentru propria pensie specială, un senator vrea bătrâneţi mai liniştite pentru jurnalişti

Senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu a depus joi, la Senat, o propunere legislativă care, dacă ar deveni lege, le-ar asigura jurnaliştilor o indemnizaţie de 50% din pensia care li se cuvine în baza asigurării în sistemul public de pensii. Coincidenţă sau nu, proiectul a fost depus exact în ziua în care presa a explodat pe tema pensiilor speciale pentru parlamentari.

Cum justifică parlamentarii pensiile speciale: „Creşte calitatea Parlamentului“

Propunerea legislativă prin care 255 de parlamentari vor acordarea de pensii speciale a fost înregistrată astăzi la Camera Deputaţilor. În expunerea de motive, parlamentarii susţin că pensiile se justifica prin prisma rolului Parlamentului „ca putere de stat, răspunderea şi complexitatea pe care o presupune exercitarea demnităţii de parlamentar“.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite