Cine e Bogdan Matei, ministrul care nu-i cunoştea nici pe colegii cu care ar fi făcut bugetul: de la nota 2,75 la discutarea Codului lui Hammurabi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Matei, ministrul Tineretului şi Sportului. FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea
Bogdan Matei, ministrul Tineretului şi Sportului. FOTO Inquam Photos/ Octav Ganea

Bogdan Matei, ministrul Tineretului şi Sportului, a stârnit amuzamentul aleşilor prezenţi la dezbaterea bugetului pe 2019, după ce nu a ştiut că lângă el se află o persoană cu care ar fi trebuit să lucreze tocmai la buget, fiind mirat de invocarea numelui acesteia. De-a lungul timpului, actualul ministru a făcut mai multe gafe, fiind subiect de glume.

La dezbaterile pe buget din Parlament, ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a fost întrebat dacă informaţiile referitoare la diminuarea indemnizaţiilor pentru sportivii olimpici pot fi confirmate şi de doamna Pescaru. „Cine este doamna Pescaru?“, răspunde, mirat, ministrul. Doamna Pescaru e secretar de stat în Ministerul de Finanţe, s-a ocupat de buget şi era chiar în stânga sa. 

Bogdan Matei, senator de Vâlcea, nu e la prima intervenţie care să--l pună într-o situaţie jenantă. Bogdan Matei s-a făcut de râs încă din primele sale zile în care a mers în Parlament. Senatorul a arătat că nu ştie ce se întâmplă în legislativ şi că are lacune în ceea ce priveşte cultura generală, lucru demonstrat prin răspunsurile date unui reporter de la Antena 1.

„Ştiţi că există un pachet de legi al lui Hammurabi care nu a fost votat de Parlamentul anterior, ce veţi face când va veni proiectul de lege în Parlament?”, l-a întrebat reporterul, în încercarea de a testa dacă senatorul PSD a auzit sau nu de aceste documente istorice din perioada Antichităţii.   „Aşa cum am spus, suntem la început. Daţi-ne răgaz să ne acomodăm, daţi-ne răgaz să studiem”, a fost replica noului ministru.  

Şi la a doua întrebare, Matei nu a dat un răspuns prin care să arate că ştie e se întâmplă în Parlament:  „Ştiţi câte examene se dau în sesiunea parlamentară?”, l-a întrebat reporterul.  „Vom avea timp pentru orice studiu în parte”, a răspuns Matei.  Codul lui Hammurabi (sau Codex Hammurapi) este o culegere de legi din timpul regelui babilonian Hammurabi. Codul, scris în jurul anului 1760 î.Hr. 

Pe de altă parte, Matei nu s-a remarcat pozitiv nici prin performanţele profesionale. Mai mult, presa locală a dezvăluit că la un examen de titularizare pentru postul de profesor de sport a luat 2,57, iar la un exament pentru funcţia de inspector general adjunct a luat nota 1. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite