Cine este Cristian Buşoi, viitorul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viitorul preşedinte al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS), Cristian Buşoi, este un tânăr politician de 35 de ani care deţine un titlu de doctor în Sănătate publică şi management sanitar, iar în ultimii şase ani a fost eurodeputat din partea PNL.

Cristian Silviu Buşoi s-a născut în 1 martie 1978, în Drobeta Turnu Severin.  Este absolvent al Facultăţii de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Carol Davila“ din Bucureşti şi al Colegiul Român de Apărare. De asemenea, a absolvit  Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Titu Maiorescu din Bucureşti, iar din 2010 a fost autorizat ca notar public. 

Tot în anul 2010, europarlamentarul a obţinut titlul de Doctor în Sănătate publică şi management sanitar din partea Universităţii de Medicină şi Farmacie din Timişoara. 

De asemenea, Cristian Buşoi se poate lăuda cu o bogată activitate politică. Primii paşi în politică îi face între anii 1996 şi 1998, perioadă în care a activat ca preşedinte fondator al Organizaţiei Tineretului Naţional Liberal Mehedinţi, ocupând ulterior un loc în Biroul Permanent Judeţean al Tineretului National Liberal. În anul 2000, este ales preşedinte al Organizaţiei Tineretului Naţional Liberal Timişoara, iar în anul 2001, preşedinte naţional al Cluburilor Studenţeşti Liberale. În perioada octombrie 2002 - mai 2004, a fost consilier al vicepreşedintelui PNL Călin Popescu-Tăriceanu, iar în anul 2004, candidează şi câştigă un fotoliu de deputat.

Europarlamentar din 2007

Ambiţiile politice ale lui Cristian Buşoi au depăşit graniţele ţării în anul 2007, când a devenit europarlamentar, poziţie recâştigată în 2009, la următoarele alegeri europene. 

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, agenţiei Mediafax, că a semnat decizia de numire a europarlamentarului PNL Cristian Buşoi la conducerea CNAS. Cristian Buşoi, la rândul său, a declarat tot pentru Mediafax, că nu a avut încă o discuţie detaliată cu premierul. 

Însă în condiţiile numirii  la şefia CNAS, Cristian Buşoi va trebuie să renunţe la funcţia de europarlamentar, în caz contrar aflându-se în situaţia de incompatibilitate. 

Doru Bădescu a demisionat de la conducerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, iar pentru postul de preşedinte va fi propus europarlamentarul PNL Cristian Buşoi, a anunţat , joi seara, premierul Victor Ponta.

El a precizat că Bădescu a demisionat în urma discuţiei pe care a avut-o cu acesta referitor la reacţia greşită în cazul nominalizării lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al CNAS.

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă drept membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din partea Administraţiei Prezidenţiale, scrisoarea de nominalizare fiind transmisă în data de 10 iunie.

Premierul Victor Ponta a semnat decretul de numire a lui Cristian Buşoi la şefia Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate

Doru Bădescu a demisionat din fruntea CNAS, la conducere va fi propus europarlamentarul PNL Cristian Buşoi

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite