Cine sunt contracandidaţii lui Nicuşor Dan pentru şefia USR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicuşor Dan, preşedintele USR, alături de o parte din colegii săi. FOTO Mediafax
Nicuşor Dan, preşedintele USR, alături de o parte din colegii săi. FOTO Mediafax

Liderul USR, Nicuşor Dan, va avea cel puţin trei contracandidaţi pentru şefia partidului, noul preşedinte urmând a fi ales la Congresul din 12-14 mai care va avea loc la Cluj-Napoca.

Deputatul USR de Cluj Emanuel Ungureanu, vicepreşedintele Comisiei de sănătate, Şerban Marinescu, consilier parlamentar şi fost candidat pentru Camera Deputaţilor, precum şi Florina German şi-au depus candidaturile pentru şefia USR.

„Am decis să îmi depun candidatura la slujba de preşedinte USR la Congresul partidului. USR trebuie să rămâna o uniune de idei progresiste şi conservatoare, dar trebuie să se fereasca de tendinţele impregnate de forme hibride de talibanism ale celor care vor să impună prin ieşiri necontrolate partidului propriile viziuni despre dezvoltarea societăţii. Trebuie să ne educam spiritul de solidaritate, trebuie să învătăm sa privim cu prietenie persoanele cu care ne confruntăm în idei. USR este un grup fantastic de oameni creativi, cu idei extraordinare despre cum ar trebui să modernizăm România. Candidatura mea la poziţia de preşedinte al partidului va da glas dorinţei celor care îşi doresc un partid unit, în care să se regăsească toţi cei care au caracterul suficient de puternic încât să reziste tentaţiei vanităţii că au întotdeauna dreptate" spune Ungureanu într-o scrisoare deschisă către membrii USR. 

De asemenea, Ungureanu le-a cerut liderilor USR ca după Congres să uite de tensiuniunile între tabere şi să lucreze împreună. Mai exact, mesajul îi vizează pe Nicuşor Dan, Cristian Ghinea şi Clotilde Armand. 

Pe de altă parte, Şerban Marinescu a devenit mai cunoscut după candidatura sa pentru camera Deputaţilor, acesta fiind pe lista USR Teleorman. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite