PDL îşi va anunţa candidatul pentru Preşedinţie până la 1 decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PDL nu exclude nici varianta formării unei construcţii de centru-dreapta care să aibă candidat unic la prezidenţiale FOTO Arhiva Adevărul
PDL nu exclude nici varianta formării unei construcţii de centru-dreapta care să aibă candidat unic la prezidenţiale FOTO Arhiva Adevărul

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a anunţat că PDL îşi va desemna candidatul la funcţia de preşedinte al României până în data de 1 decembrie.


„E destul de complicat cu vot electronic. Probabil că vom avea mai multe secţii de votare în fiecare judeţ, cu participarea colegilor din Biroul Permanent Naţional“, a afirmat Blaga.

Preşedintele PDL a arătat că acest candidat urmează să fie votat de toţi membrii de partid şi că, cel mai probabil, va fi vot clasic, cu secţii de votare, şi nu prin vot electronic.

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a anunţat că se lucrează şi la structura Guvernului alternativă şi că data pentru prezentarea acestuia a fost stabilită între 15 şi 20 septembrie.

„Ne dorim să lansăm acest guvern alternativă la Bucureşti şi probabil că o vom face în 20 septembrie. Cu certitudine, atunci o vom face“, a afirmat Predoiu.

Preşedinte PDL, Vasile Blaga, a declarat anterior că nu intenţionează să candideze la preşedinţia României. „Cred că locul preşedintelui PDL e la partid, în Aleea Modrogan, şi nu în altă parte. Consider că avem destui colegi apţi în partid să candideze la această funcţie. Nu voi face parte nici din guvernul alternativă al PDL sau alt organism intern. Cred că rolul preşedintelui e să conducă partidul în a obţine rezultatele electorale câştigătoare“, a spus Vasile Blaga.

Tot Vasile Blaga, a fost cel care l-a numit pe Cătălin Predoiu unul dintre potenţialii candidaţi ai partidului la alegerile prezidenţiale.

„Desigur, competiţia în partid e deschisă, avem multă democraţie în partid. Dar alegerea unui candidat care ar putea intra în competiţie pentru funcţia de preşedinte al României va fi luată abia după consultarea celor peste 300.000 de membri. Unul dintre numele spre care ne orientăm e Cătălin Predoiu, dar pot veni şi alte nume în competiţie“, a afirmat Vasile Blaga.

O altă variantă lansată de către deputatul PDL, Elena Udrea, şi liderul partidului, Vasile Blaga, în urmă cu o lună, este  formarea unei construcţii politice de centru-dreapta care să aibă un candidat unic la alegerile prezidenţiale. Elena Udrea nu exlude nici varianta unei colaborări cu PNL dacă acesta va rupe alianţa cu PSD.

Materiale pe aceeaşi temă:

Vasile Blaga a negat că va candida la prezidenţialele de anul viitor

Cătălin Predoiu, potenţial candidat la Preşedinţie din partea PDL

PDL este deschis pentru o colaborare cu toate partidele de centru-dreapta, inclusiv cu PNL

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite