Cine cu cine se bate în PNL pentru alegerile locale din 2016

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PNL s-a reunit luni, la Palatul Parlamentului, pentru o verificare preliminară a listelor de candidaţi înscrişi în competiţia internă a partidului, în perspectiva alegerilor locale din 2016. Printre cei care se bat pentru cele şapte posturi de primar din Capitală se numără liderul deputaţilor liberali, Ludovic Orban, europarlamentarul Cristian Buşoi sau fostul ministru de Finanţe, Eugen Nicolăescu.

Patru liberali se bat, deocamdată, doar pentru fotoliul ocupat de actualul edil al Capitalei, Sorin Oprescu. Astfel, cei care şi-au anunţat candidatura, în competiţia internă  a partidului, sunt: liderul deputaţilor PNL, Ludovic Orban, europarlamentarul Cristian Buşoi, liberalul Petre Roman, care a pierdut mandatul de deputat după ce a fost declarat incompatibil de către Agenţia Naţională de Integritate, dar şi deputatul Costică Canacheu, vicepreşedinte al Comisiei de Apărare. Canacheu a declarat ieri că şi-a înscris candidatura în cursa internă din partid pentru candidatura la Primăria Capitalei, pe motiv că  Bucureştiul are nevoie de o reorganizare administrativă, în urma căreia Capitala să fie împărţită în 24 de districte. Totodată, europarlamentarul Cristian Buşoi, care şi-a lansat candidatura în competiţia internă a PNL la începutul acestei luni, a prezentat la acea dată un proiect manifest, sub denumirea „Bucureşti Sănătos“, menit să ia pulsul neajunsurilor întâmpinate de locuitorii Capitalei.

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a subliniat, ieri, că în restul ţării, 90% dintre actualii primari vor candida şi la alegerile din 2016.

„Anul electoral 2016 debutează cu alegerile locale şi este clar pentru toată lumea că ele vor fi un semnal puternic pentru alegerile generale, de aceea suntem preocupaţi nu numai cu analiza stadiului fuziunii dar şi cu pregătirea acestor alegeri. Am decis ca Programul PNL pentru reforma administraţiei publice să fie prezentat, dezbătut şi aprobat la Liga Aleşilor Locali de la Braşov în 18-20 septembrie. La o primă citire, peste 90% din actualii primari doresc să candideze în continuare“,  a spus Blaga.

Copreşedintele PNL a vorbit, pe scurt, şi despre profilul ideal al candidatului pentru Primăria Capitalei. „Trebuie un om cu experienţă în administraţie, un om în care bucureştenii să aibă încredere, cum au avut în Klaus Iohannis“, a adăugat Vasile Blaga.

Aglomeraţie de candidaţi la Sectorul 3

Candidaţii aruncaţi de PNL în cursa pentru primăriile de sectoare sunt, după cum urmează: deputata Diana Tuşa, care va lupta pentru Sectorul 1; deputatul Dan Cristian Popescu, care vizează Sectorul 2; fostul deputat PDL Marius Rogin, care va candida la Sectorul 4; purtătorul de cuvânt al PNL Diaspora, Ovidiu Raeţchi, care vânează fotoliul de primar al Sectorului 5; deputatul Răzvan Horia Mironescu, care ţinteşte postul ocupat de unul dintre apropiaţii săi, liberalul Rareş Mănescu. În ce priveşte Sectorul 3, liberalii au anunţat nu mai puţin de patru candidaţi: fostul ministru de Finanţe Eugen Nicolăescu, viceprimarul Daniel Tudorache, consilierul local Inocenţiu Voinea şi medicul Bogdan Jansen.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite