Cine este Adrian Oros, liberalul care a demisionat din cabinetul Cîţu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
adrian oros foto facebook

Adrian Oros a anunţat marţi că îşi dă demisia de la conducerea Ministerului Agriculturii, argumentând că agricultura nu este o prioritate pentru liderul Executivului, premierul Florin Cîţu.

„Am decis-o eu pe parcursul întregii zile când am văzut că nu este vreo şansă să se schimbe ceva la nivel guvernamental. Pentru Cîţu, Agricultura nu a constituit o prioritate”, a declarat minsitrul marţi. 

El a explicat că „nu s-a decis în PNRR ca un proiect major să fie cuprins. Deşi ministerul avea două proiecte foarte mari. Erau nişte oportunităţi în care puteam folosi aceste sume”. 

„Era un proiect asumat în Programul de guvernare, alături de Reţeaua de depozitare, procesare si distribuţie a produselor româneşti, alt proiect care nu a mai avut loc in PNRR.” spune ministrul pe pagina sa de Facebook.

Cine este Adrian Oros, liberalul care a demisionat din cabinetul Cîţu

Adrian Oros ocupă funcţia de ministru al Agriculturii din noiembrie 2019. Înainte, între anii 2012-2019, el a fost profesor universitar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj-Napoca. El a ocupat pe rând, funcţia de prodecan şi apoi prorector în cadrul universităţii. Cariera şi-a început-o în 1992, în calitate de medic veterinar la Circumscripţia Sanitar - Veterinară din Cluj, el fiind în prezent doctor în Ştiinţe medicale veterinare. Aceeaşi facultate unde a deţunut funcţiile de conducere a absolvit-o în anul 1989. 

Ministrul este membru al Asociaţiei Mondiale a Medicilor Veterinari şi al Federaţiei Veterinarilor Europeni, precum şi în Colegiul Medicilor Veterinari din România şi în Asociaţia Generală a Medicilor Veterinari din România. 

Potrivit documentului cu privire la parcursul său profesional de pe pagina Guvernului, Adrian Oros este şi membru în colegiul de redacţie al unor reviste, precum Revista Română de Medicină Veterinară, Veterinaria şi colaborator al revistei„Coloana a Cincea. 

El a deţinut funcţia de vicepreşedinte al PNL, fiind un susţinător al echipei Orban în cursa pentru şefia partidului, care a fost câştigată de Florin Cîţu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite