Cinci semne că Iohannis e omul structurilor oculte

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Klaus Iohannis asculta ABBA în copilărie. Îi plac micii, de fapt cam toate felurile de mâncare româneşti, joacă tenis, la fel ca Simona Halep, e unul dintre acei români care au cunoscut-o pe  Doamna de Fier a Germaniei, Angela Merkel. Nu prea l-am auzit să se declare mândru că e român.  Motivul nu poate fi decât unul obscur, dar, într-o ţară de detectivi şi amatori de investigaţii în curtea vecinului, nu l-a descoperit decât un procuror.

  • Mititei controversaţi

Să declari public, în calitate de cetăţean român de etnie germană, că îţi plac micii poate fi cel puţin interpretabil. În primul rând, aceiaşi mici autohtoni au fost la un pas de interdicţie în statele UE, când s- a descoperit că sunt produşi cu o substanţă dubioasă: bicarbonatul de sodiu. Prin urmare, primarul Sibiului ar putea fi lesne acuzat că a fost la un pas de ilegalitate. Şi cine ştie ce structuri oculte din spatele liderului PNL au salvat micii de la dispariţie!

  • ABBA şi un mesaj subliminal

Iohannis spune că asculta ABBA şi ce mai era la modă pe atunci, pe vremea când era tânăr, bunăoară. O asemenea declaraţie, din partea unui politician mai ales, nu poate însemna decât un mesaj codat. În preajma alegerilor prezidenţiale, Iohannis ne încântă urechile, subliminal desigur, cu o melodie veche şi clasică: „The winner takes it all!“.

  • Merkel, legături primejdioase

Într-un context geopolitic atât de fragil, o axă Sibiu-Berlin e fatală pentru baronii de care nu vorbeşte nimeni: cei de Bucureşti. „Rău cu rău, dar mai rău fără de rău!“, şi-ar spune, în barbă, unii lideri de pe Dâmboviţa, în timp ce ar suspina după niscaiva interceptări şi dramă autohtonă. Unde mai pui că, în cochetul oraş din Ardeal, Muzeul Brukenthal nici nu se compară cu sediul MApN, când vine vorba de securitatea naţională.

  • Iubitor de tenis contra iubitor de baschet, de raliu, de reţele de telefonie mobilă, reţele sociale etc.

Propaganda acţionează şi reacţionează mai ales la contexte sensibile. Acum, într-o vreme în care orice român tresare când aude vorbindu-se de sportul nobil, să spui tu, posibil candidat la prezidenţiale, că joci tenis echivalează cu o lovitură sub centura adversarului, care probabil că, dacă s-ar câştiga şi ceva notorietate pe la artele marţiale, nu s-ar sfii să se deghizeze în samurai. C-aşa e-n tenis!

  • Mândria de a fi român, încotro?

Iohannis nu se arată mândru de prea multe. Că e român, nici atât. Într-o perioadă în care fudulia prosperă în sloganuri, să nu te declari cel puţin mândru de realizarea de a te fi născut în spaţiul carpato-danubiano-pontic nu poate însemna decât un singur lucru: eşti neamţ.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite