Ciamba: Salut decizia Consiliului Federal din Elveţia de a acorda libera circulaţie cetăţenilor români de la 1 Iunie 2019

Ciamba: Salut decizia Consiliului Federal din Elveţia de a acorda libera circulaţie cetăţenilor români de la 1 Iunie 2019

FOTO INQUAM PHOTOS/OCTAV GANEA

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, George Ciamba, salută decizia Consiliului Federal din Elveţia de a acorda libera circulaţie cetăţenilor români, din 1 iunie. El consideră că decizia este una firească, asigurând drepturi egale cetăţenilor din Uniunea Europeană.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Salut decizia Consiliului Federal din Elveţia de a acorda libera circulaţie cetăţenilor români de la 1 Iunie 2019", a scris George Ciamba pe Twitter, miercuri seară.
 
El adaugă că astfel încetează clauza de salvgardare care limita acest drept pentru cetăţenii români şi bulgari.
 
"Decizia este una firească, asigurând drepturi egale cetăţenilor UE", consideră Ciamba.
 
Preşedintele Klaus Iohannis declara, în noiembrie 2018, că Elveţia nu va mai impune restricţii pentru muncitorii români, după luna mai 2019, când expiră clauza de salvgardare, care fusese prelungită în aprilie 2018.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: