Moţiunea simplă a Opoziţiei a fost respinsă. Chiţoiu, despre bugetul pentru 2014: Resping fiecare acuzaţie din textul moţiunii simple

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputaţii au respins joi, cu 210 voturi "împotrivă", 55 voturi "pentru" şi 10 "abţineri"  moţiunea simplă "Taxarea până la capăt. USL te vrea sărac", iniţiată de grupurile parlamentare PDL şi PPDD.

Moţiunea simplă a fost prezentată în plen de deputatul PDL Andreea Paul. În textul moţiunii, semnatarii consideră "de o gravitate deosebită blocajul economic în urma deciziilor greşite de guvernare ale USL şi absenţa măsurilor pentru însănătoşirea mediului de afaceri sau pentru crearea de locuri de muncă".

De asemenea, PDL şi PP-DD au cerut Guvernului "retragerea imediată a proiectului de buget pe anul 2014, stoparea furtului din banul public şi transparentizarea tuturor cheltuielilor şi veniturilor bugetelor centrale şi locale".

Vicepremierul Daniel Chiţoi, ministru de Finanţe, a respins toate obiecţiile formulate în textul moţiunii. "Răspunsul meu la moţiunea simplă va aborda fiecare acuzaţie din textul acestei moţiuni. După 18 luni de guvernare, USL  a demonstrat că are măsuri mai bune decât Guvernul Boc. Dvs. aţi tăiat salariile şi pensiile. Răspunsul decent este: dreptate până la capăt, USL respectă promisiunile românilor. Dvs. criticaţi tot ce am făcut în materie de politici, ne acuzaţi că am blocat economia şi mediul de afaceri, că bugetul pe 2014 este pur electoral. Voi respinge fiecare acuzaţie şi voi arăta că mişcarea apocaliptică pe care o expuneţi este de tipul Dan Diaconescu", a precizat Chiţoiu.

Potrivit Regulamentului Camerei, o moţiune simplă se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor prezenţi. În situaţia în care o moţiune simplă este adoptată, hotărârea forului legislativ se trimite Guvernului, care va ţine cont de poziţia exprimată în cuprinsul respectivului document.

Materiale pe aceeaşi temă:

Să spargem misterul noii taxe pe combustibili: denumirea corectă, destinaţia exactă

Bugetul pe 2014, făcut pentru baronii locali. Cum ar putea fi acoperit din bani europeni

Crin Antonescu: „Parlamentarii vor veni să voteze Bugetul şi în seara de Revelion, dacă e nevoie“

Băsescu, despre majorarea accizei la carburanţi: Preţul combustibilului creşte cu 8%. Îl regăsim şi în laptele copiilor

Traian Băsescu: „Dacă nu vor renunţa la creşterea cu 7 eurocenţi a accizei la benzină, le trimit bugetul înapoi”


 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite