Chişinău se pregăteşte pentru vizita preşedintelui Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu
Preşedintele Traian Băsescu

Vizita preşedintelui Traian Băsescu la Chişinău a declanşat restricţii de circulaţie în oraş, muncitorii deszăpezesc drumurile şi lucrează de zor la minus 20 de grade Celsius, în timp ce Vladimir Voronin crede că vizita este una inoportună sugerându-i preşedintelui Băsescu"să-şi caute de treabă acasă, în România".

Autorităţile din Republica Moldova au decis să introducă reguli foarte stricte de circulaţie în Chişinău, în perioada 26-28 ianuarie, în legătură cu vizita oficială a preşedintelui României, Traian Băsescu, şi a premierului Lituaniei, Andrius Kubilius, relatează Jurnal de Chişinău, în ediţia online.

Potrivit Ministerului moldovean de Interne (MAI), "în baza cerinţelor internaţionale de asigurare a nivelului înalt de securitate", circulaţia rutieră în partea centrală a Chişinăului va fi restricţionată, fluxul de automobile va fi redirecţionat pe artere secundare, iar şoferii vor fi nevoiţi să se conformeze cerinţelor şi indicaţiilor agenţilor rutieri.

În acelaşi timp, circulaţia va fi dificilă nu doar în capitală, ci şi pe traseul naţional Chişinău-Cahul, unde se vor forma ambuteiaje din cauza deplasării delegaţiilor.

În plus, Ministerul de Interne atenţionează deţinătorii de arme să nu se prezinte înarmaţi în locuri publice, în perioada respectivă.

De asemenea, din cauza prezenţei preşedintelui român şi a premierului lituanian Andrius Kubilius în capitala moldovenească, premierul Igor Suvalov şi-a amânat vizita pentru luna februarie atunci când va discuta despre împrumutul alocat Moldovei din partea Rusiei.

Agenda lui Traian Băsescu se arată încărcată pentru vizita de mâine, în ea fiind trecute mai multe coordonate ale relaţiei româno-moldovene. Preşedintele va fi însoţit de mai mulţi miniştri: Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Elena Udrea, Cătălin Predoiu şi alţi demnitari.

Voronin, singurul care nu este impresionat de vizita lui Băsescu

Pe de altă parte, fostul preşedinte Vladimir Voronin a anunţat că va pleca miercuri la Moscova, pentru a se întâlni cu patriarhul Kirill, şi nu va avea nici o întrevedere cu Traian Băsescu în timpul vizitei acestuia la Chişinău.

Solicitat astăzi să comenteze vizita preconizată pentru 27-28 ianuarie, Voronin a declarat că aceasta este inoportună, deoarece în situaţia actuală a Republicii Moldova, când ţara nu are nici măcar un preşedinte ales, nu se cheamă oaspeţi. "Nu este oportună şi nu este la timp această vizită a lui Băsescu, când situaţia la noi în ţară este de aşa natură politică. În aşa cazuri nu se cheamă oaspeţi. Nici preşedinte nu există, şi situaţia este tensionată din toate părţile", a declarat el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite