Chirica: „Grindeanu nu trebuie să plece. „Cum să-l dai jos, când tot tu l-ai pus acolo?  Înseamnă că eşti dus cu pluta“

Chirica: „Grindeanu nu trebuie să plece. „Cum să-l dai jos, când tot tu l-ai pus acolo?  Înseamnă că eşti dus cu pluta“

Mihai Chirica, primar Iaşi Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Primarul PSD al Iaşiului, Mihai Chirica, susţine că toţi membrii de partid care vor schimbarea premierului „sunt duşi cu pluta“, scrie news.ro. Pe de altă parte, spune Chirica, s-ar impune remanierea mai multor miniştri, printre care Olguţa Vasilescu, care a stârnit o ţară întreagă cu Legea salarizării, dar şi Sevil Shhaideh, întrucât la Ministerul Dezvoltării e „varză“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Primarul ieşean Mihai Chirica, membru PSD, a declarat, duminică, pentru News.ro că premierul Sorin Grindeanu nu ar trebui să fie schimbat din funcţie, el susţinând că toţi cei din partid care vor înlocuirea acestuia „sunt duşi cu pluta“. De asemenea, Chirica a spus că Gabriela Firea are destule griji, pentru că „Bucureştiul e un oraş greu“, şi că „n-ar trebui să lovească în premier“.

„Nu mi-a plăcut atitudinea unor colegi din partid, care s-au gândit ei să dea cu pietre în premier, doar ca să îi fie pe plac lui Dragnea. Grindeanu nu trebuie să plece, ci trebuie să fie ajutat. El a ajuns acolo nu în urma unui concurs, ci pentru că l-a susţinut partidul. Păi cum să îl dai jos la şase luni, când tot tu l-ai pus acolo? Dacă acum îl dai jos, înseamnă că eşti dus cu pluta. Asta încerc să-i explic lui Dragnea. Nu poţi să faci asta. Dacă faci aşa ceva, atunci rămâi cu pluta. Dar văd că ei nu ştiu să facă politică. Mă ia şi râsul când mă uit, ei sunt într-un alt film”, a spus primarul Mihai Chirica.

Totodată, Chirica a afirmat că este necesară remanierea mai multor miniştri, între care Olguţa Vasilescu şi Sevil Shhaideh.

„Grindeanu să le spună: «Eu sunt şeful»“

„Aş face o schimbare la Ministerul Muncii. Olguţa Vasilescu prinde fluturi acolo, a stârnit o Românie întreagă cu Legea salarizării, sunt proteste, sindicatele fierb. Nu aşa se face. Apoi la Ministerul Dezvoltării e varză. O spun în calitate de primar. Au distrus strategiile de dezvoltare, nu se mişcă nimic. Premierul ar trebui să meargă acolo şi să facă ordine. Şi la Ministerul Tineretului sunt probleme, dar şi la Ministerul Sănătăţii. Toţi aceşti miniştri ar trebui remaniaţi. Grindeanu să aibă atribuţiile pe care le merită. La Guvern trebuie să le spună «Eu sunt şeful», probabil o să o facă“, a mai declarat primarul Mihai Chirica.

Totodată, el a sfătuit-o pe Gabriela Firea să se ocupe de problemele Capitalei şi să nu mai lovească în premier. „Bucureştiul e un oraş greu, Firea are problemele ei de administraţie. Are destule griji, e încurcată în problemele de acolo, n-ar trebui să lovească în premier“, a afirmat Mihai Chirica.

Gabriela Firea a declarat, sâmbătă, la România TV, că nu îşi doreşte să devină premier, dar a precizat că şi-ar dori ca o femeie, fie din actualul Executiv, fie din grupul parlamentar al PSD să ajungă în postul de prim-ministru.

Firea a precizat că nu intenţionează să abandoneze mandatul de primar pentru o funcţie la vârful admnistraţiei centrale.

Gabriela Firea isi doreste o doamnă prim-ministru

„Nici în ce priveşte prezidenţialele, nici în ce priveşte preluarea mandatului de premier nu se pune în discuţie sub nicio formă. Sunt un om corect care vrea să-şi ducă la bun sfârşit activitatea“, a spus primarul Capitalei, adăugând că şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îşi doreşte ca ea să-şi finalizeze proiectele pentru Bucureşti.

Gabriela Firea susţine că PSD nu duce lipsă de oameni capabili să preia funcţia de şef al Guvernului, însă ea ar prefera o femeie.

„Avem foarte mulţi colegi capabili, profesionişti, oneşti care pot să ocupe funcţia de prim-ministru. Eu mi-aş dori să fie tot o doamnă prim-ministru. Am mare încredere în capacitatea de muncă a femeilor, în loialitatea lor, în modalitatea în care ştiu să se organizeze şi în pragmatismul acestora. O femeie din actualul guvern sau din parlamentarii noştri... Mi-aş dori. Sunt sigur că am colabora foarte bine“, a mai spus Firea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările