Chiliman, pus la zid de liderii din PNL. Crin Antonescu, sprijin necondiţionat din ţară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Crin Antonescu este susţinut de liderii PNL din ţară  FOTO Adevărul
Crin Antonescu este susţinut de liderii PNL din ţară  FOTO Adevărul

Războiul dintre Andrei Chiliman şi Crin Antonescu este arbitrat de lideri ai partidului din ţară. Într-o scrisoare deschisă, liderii filialelor judeţene din Arad, Hunedoara, Caraş-Severin şi Timiş şi-au exprimat solidaritatea cu Antonescu şi l-au criticat dur pe Andrei Chiliman.

„Nu există niciun temei real ca cineva să poată acuza preşedintele Crin Antonescu, respectiv Partidul Naţional Liberal sub conducerea sa, de conduită nedemocratică, anti-europeană, anti-americană, de nerespectarea statului de drept, de abatere de la linia tradiţională de dreapta şi centru-dreapta a partidului, respectiv de apropiere pro-orientală şi de deviaţionism spre stânga. Dimpotrivă, în toate dezbaterile şi deliberările din forurile interne ale partidului, ca şi în manifestările din spaţiul public, preşedintele Crin Antonescu şi PNL au dat dovadă de consecvenţă în aderarea la valorile democraţiei de tip occidental şi implicarea activă în apărarea acestora în România, în preocuparea pentru consolidarea poziţiei României în Uniunea Europeană şi NATO şi manifestarea sa demnă alături de parteneri, respectiv în promovarea principiilor politice de dreapta şi centru-dreapta.

Toate deciziile pe care domnul Chiliman le impută preşedintelui Crin Antonescu au fost luate sau cel puţin validate şi susţinute de către forurile statutare ale PNL, unele chiar la nivel de Congres", au explicat cei patru lideri.

Scrisoarea celor patru lideri contrazice afirmaţiile lui Chiliman. Primarul Sectorului 1 susţine că există multe voci în PNL care vor exploda după ce se va termina împărţirea funcţiilor în partid.  

„Primesc în fiecare zi, mesaje de încurajare, telefoane, de la membri ai PNL pe care nu îi cunosc. Cred că, la ora actuală, la nivelul conducerii partidului, sunt foarte mulţi oameni care gândesc ca mine, dar pe de altă parte încă nu s-au împărţit toate posturile şi cred că, după ce se vor împărţi, vor exista şi unii care vor spune anumite lucruri cu glas tare. Am auzit că au început să vorbească în anumite locuri şi sunt ameninţaţi de diverşi lideri locali din judeţe cu excluderea. Există un mod foarte nedemocratic de a reprima anumite persoane care intră în delictul de opinie, adică exact mentalitatea bolşevică <Nu gândeşti ca mine, eliminare. Ca să nu mai fie discuţii>", a explicat Andrei Chiliman.

Cei patru preşedinţi de filială judeţeană ai PNL care au semnat documentul sunt: Nicolae Robu (Timiş), Mircea Moloţ (Hunedoara), Marcel Vela (Caraş-Severin), Ioan Cristina (Arad).
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite