Chiliman şi Moisescu vor alegeri uninominale în PNL şi limitarea mandatelor preşedintelui partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Moiescu a prezentat zece amendamente la statutul PNL FOTO:Adevărul
Vlad Moiescu a prezentat zece amendamente la statutul PNL FOTO:Adevărul

Primarul liberal al Sectorului 1, Andrei Chiliman, şi fostul vicepreşedinte PNL Vlad Moisescu au anunţat că au propus zece amendamente pentru modificarea Statutului partidului, astfel încât PNL „să nu fie subordonat intereselor şi obiectivelor unei singure personae“.

"Congresul PNL nu este şi nu trebuie să fie o adunare care votează orbeşte în favoarea intereselor unei singure persoane", a susţinut Andrei Chiliman, duminică, într-o conferinţă de presă.

La rândul său, Vlad Moisescu a prezentat amendamentele propuse, printre care şi cele anunţate de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu.

Între acestea se numără alegerea tuturor membrilor Biroului Politic prin vot uninominal, inclusiv a secretarului general al partidului. De asemenea, opozanţii din PNL propun ca nicio persoană să nu aibă dreptul la mai mult de două mante în fruntea partidului.

Moisescu şi Chiliman mai propun desemnarea candidatului la alegerile prezidenţiale prin votul tuturor membrilor de partid în cadrul unor alegeri primare, dar şi instituirea unui criteriu de integritate prin care să fie interzisă susţinerea la nivel guvernamental, pentru portofoliile ministeriale, a persoanelor trimise în judecată pentru o faptă penală.

Moisescu a precizat că amendamentele au fost înaintate, vineri seară, comisiei pentru Statut a PNL.

Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu se află, de mai multă vreme, în conflict cu preşedintele partidulu, Crin Antonescu. Tensiunile au început în vara anului trecut când Andrei Chiliman a fost înlocuit din fruntea PNL Bucureşti, la iniţiativa lui Crin Antonescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite