Chiar nu vă îngrijorează?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aţi apucat să aflaţi despre aceste declaraţii ale lui Liviu Dragnea şi Sebastian Ghiţă? Nu sunt derapaje, nu sunt rătăciri. Sunt declaraţii pline de ură şi răzbunare. Amândouă emană o duhoare ucigătoare.

Prima declaraţie - Liviu Dragnea, într-un discurs în judeţul Ialomiţa: „O să facem o listă cu cei care aruncă în noi cu ură, venin, otravă, noroi şi pietre“.

A doua declaraţie - Sebastian Ghiţă, la România TV: „Dacă mai prindem pe străzi bandele Rezist, cum au fost azi la Ministerul Justiţiei, s-ar putea să se întâlnească cu nişte cetăţeni de la Partidul România Unită, care să le dea nişte şuturi în fund şi să-i trimită acasă. Dacă Poliţia nu îi ia de pe stradă, o să ne luăm la bătaie cu ei. (...) Cum îi vom prinde pe străzi bătând vreun ministru, sărind pe gardurile Parlamentului, le vom da o mamă de bătaie să plece acasă la ei, să ne lase.“

Chiar nu vă îngrijorează aceste declaraţii? Nu? De ce? Nu le luaţi în serios? Liviu Dragnea face liste. Vă aduceţi aminte cine mai făcea liste? Nu? Sebastian Ghiţă ameninţă şi incită la violenţă. Nu vă amintiţi ceva din istorie? Vi se pare un stand up comedy? Nu merită atenţia voastră? Aveţi alte preocupări, alte urgenţe? Să vă umpleţi cărucioarele în supermarket, să căutaţi pe internet un sejur în Spania, să vă plimbaţi câinele, să ieşiţi la o bere cu băieţii în parcarea din faţa blocului? Viaţa e grea, cine a spus că-i uşoară? De ce să vă mai bateţi capul? Staţi în „bulele“ voastre! Băgaţi-vă dopuri în urechi! Să nu vă deranjeze nimeni, cu nimic, dar când vă deranjează să răspundeţi aşa: „nu mă interesează“, „toţi sunt o apă şi-un pământ“, „am probleme mai importante“, „nu ştiu, nu mă pricep“, „vreau să-mi trăiesc viaţa“. În România. E bine în „bulă“. Sunteţi protejaţi şi liberi. Aşa vă închipuiţi, liberi în „bulă“, în „carapace“, în indiferenţă şi ignoranţă.

Staţi în „bulele“ voastre! Băgaţi-vă dopuri în urechi! Să nu vă deranjeze nimeni, cu nimic.

Chiar nu vă îngrijorează aceste două declaraţii? Nu sunt singulare. PSD musteşte de ură: Cătălin Rădulescu-„Mitralieră“, Codrin Ştefănescu, Nicolae Bacalbaşa şi alţi derbedei. L-aţi văzut pe Darius Vâlcov, câtă ură revărsa la Antena 3, când vorbea despre BNR? L-aţi văzut cum tremura de ură? Nu vă interesează. Dar ce vă interesează? Să vă daţi bine pe lângă stăpâni? Să mai faceţi un ciubuc? Să-l bârfiţi pe vecin? Să vă faceţi frate cu Dracul, aşa aţi fost educaţi, capul plecat... Aşa aţi ales să trăiţi: mulţumiţi cu un smartphone, cu o sută de lei în plus la leafă şi cu un drum la supermarket.

Chiar nu vă pasă de cei care s-au jertfit în Decembrie '89 pentru ca voi să trăiţi acum... lamentabil, în indiferenţă şi superficialitate? Refuzaţi să fiţi responsabili, nu-i aşa? Puţin vă pasă de responsabilităţile unui cetăţean. Sunteţi responsabili de vieţile voastre? Atunci de ce nu vă îngrijorează aceste declaraţii? Pentru că v-au întors nasul de putoare? (Cel mai simplu ar fi să le considerăm nişte flatulaţii, dar nu-i corect!) Prima miroase a fascism, a doua miroase a legionarism. Să nu vă treziţi prea târziu în „bulele“ şi carapacele voastre! Atunci va fi prea târziu să mai faceţi chiar şi un pact cu Diavolul.

Opinii

Mai multe de la Petre Barbu


Ultimele știri
Cele mai citite