Stolojan: „Ponta, ca ministru interimar al Transporturilor, trebuie să clarifice privatizarea CFR Marfă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Theodor Stolojan FOTO Arhiva Adevărul
Theodor Stolojan FOTO Arhiva Adevărul

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că Victor Ponta, ca ministru interimar al Transporturilor, trebuie să clarifice procesul de privatizare a CFR Marfă.

"Premierul Victor Ponta, ministru interimar al Transporturilor, trebuie să clarifice pentru opinia publică procesul de privatizare a CFR Marfă, lăsat în ceaţă totală de către fostul ministru Relu Fenechiu, pe care acum domnul Ponta şi domnul Crin Antonescu îl laudă ca fiind un ministru foarte competent", a spus Stolojan, citat de Mediafax.

În opinia sa, ministrul interimar al Transporturilor va trebui să clarifice pentru opinia publică şi pentru pieţele de capital de ce managementul privat nu poate funcţiona la societăţile, la companiile din administrarea sau unde Ministerul Transporturilor exercită calitatea de proprietar – CFR SA, compania care administrează infrastructura feroviară, şi Tarom.

„Domnul Ponta trebuie să explice de ce interesele de partid ale USL nu lasă managementul privat să poată funcţiona în aceste companii, de ce în România orice metodă a economiei de piaţă nu funcţionează atunci când e promovată de către guvern aşa cum trebuie“, a mai declarat Stolojan.

Pe de altă parte, acesta a spus că în cazul fostului ministru al Transporturilor Relu Fenechiu justiţia îşi va urma mai departe cursul.

"Deranjantă este însă poziţia lui Victor Ponta, a lui Crin Antonescu şi a altor colegi din USL, care încearcă să ne demonstreze cât de competent a fost acest ministru, când, de fapt, sunt lucruri care s-au petrecut sub coordonarea Ministerului Transporturilor şi ridică mari semne de întrebare pentru investitorii străini, ca procesul de privatizare al CFR Marfă sau ca eşecul, imposibilitatea managementului privat la o serie de companii care ţin de acest minister", a conchis Theodor Stolojan.

Curtea Supremă l-a condamnat vineri după-amiază pe Relu Fenechiu la cinci ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Completul de cinci magistraţi al Curţii Supreme.

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, imediat după condamnarea lui Relu Fenechiu, că va prelua interimatul la Ministerul Transporturilor. Prim-ministrul aşteaptă luni o nouă propunere din partea PNL.

Conform legii, interimatul poate fi asigurat pe o perioadă de maximum 45 de zile. La scurt timp după anunţarea sentinţei de către Curtea Supremă, Victor Ponta a declarat, la România TV, că Relu Fenechiu a fost unul dintre cei mai eficienţi miniştri în cele şase luni de mandat.

„Nu imi pare rău că l-am numit ministru, în cele şase luni a fost unul dintre miniştri cei mai eficienţi, şi îmi pare rău să pierd un ministru ca el. Am vorbit doar cu Relu Fenechiu şi cu vicepremierul“, a declarat premierul.

Acesta a mai spus că în cel mai scurt timp aşteaptă o nouă propunere de ministru al Transporturilor din partea PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite