Cezar Preda: Constituirea Comisiei de control al SRI s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liberalul Cezar Preda va fi membru simplu în Comisia de control a activităţii SRI. FOTO Arhivă Adevărul
Liberalul Cezar Preda va fi membru simplu în Comisia de control a activităţii SRI. FOTO Arhivă Adevărul

Comisia parlamentară de control al SRI s-a constituit cu încălcarea prevederilor regulamentare, a declarat, marţi, deputatul liberal Cezar Preda, membru al acestui structuri legislative.

„Această comisie, aşa cum s-a făcut aseară, s-a făcut cu încălcări ale prevederilor parlamentare. S-a încălcat principiul reprezentativităţii. Din analize, din negocieri şi din modul în care era reprezentat, vicepreşedinte ar fi trebuit să fie de la PNL şi secretar de la USR. Domnul Dragnea a zis că nu face comisie parlamentară, dânsul vrea comisia PSD-ALDE de control al SRI", a afirmat Cezar Preda.

Liberalul a precizat şi faptul că PMP ar fi trebuit să primească un loc în această comisie, în urma suplimentării locurilor: „Când un grup parlamentar nu este reprezentat se suplimenta comisia cu o persoană-două, pentru că aşa e corect în democraţie".

„Deşi PNL îi revenea funcţia de vicepreşedinte la comisia SRI şi de preşedinte la comisia SIE, domnul Dragnea a spus că aşa îşi doreşte dânsul, că vrea să i-o plătească domnului Iohannis şi că nu ne dă nimic. Ce legătură avea domnul Iohannis cu Parlamentul României eu nu ştiu. Dar aşa ştie domnul Dragnea să conducă. Va plăti pentru asta pentru că, în general, mai pierzi şi alegerile şi tot ce faci într-un timp se întoarce", a adăugat Cezar Preda.

Întrebat despre o posibilă audiere a lui Florian Coldea, Preda a precizat că e sceptic privind această iniţiativă. „Nu cred că domnul Florian Coldea va face obiectul invitaţiei. Scrisoarea pe care am văzut-o şi eu, draftul, se referea la directorul SRI. Două teme importante (vor fi discutate cu reprezentanţii SRI - n.r.) pentru că este bugetul SRI şi această dezbatere publică care a generat decizii la cel mai înalt nivel la SRI. Cred că prezenţa directorului Servicului este foarte bună”, a declarat Cezar Preda.

Comisia este condusă de senatorul Adrian Ţuţuianu (preşedinte),, de Marian Gheorghe Cupşa (vicepreşedinte, propus de ALDE,) şi de Verestoy Attila (secretar, propus de UDMR). Ceilalţi membri ai comisiei sunt: Doina Federovici, Radu Babuş, Gabriel Nasra, Cezar Preda, Ioan Cristian Chirteş, Manuel Costescu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite