UPDATE CEX tensionat la PSD. Surse: Mai mulţi baroni locali s-au opus legii carantinei. Arsene: Nu vreau să fiu luat de pe stradă de poliţia medicală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ
Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ

Liderii PSD s-au reunit în şedinţa Comitetului Executiv (CEX). Principala temă: moţiunea de cenzură. Mai mulţi lideri din teritoriu îl suspectează pe Marcel Ciolacu că nu vrea să depună moţiune împotriva Guvernului Orban pentru că e înţeles cu preşedintele Klaus Iohannis, susţin surse politice. De asemenea, liderii PSD au discutat tensionat despre legea carantinei şi izolării.

UPDATE Marcel Ciolacu: E nepermis să stăm de o lună şi să venim în ultimul moment la Parlament. Legea înaintată de Guvernul Orban este o lege proastă. Vom continua la Senat dezbaterile atât cu CSM, cât şi cu organizaţiile care luptă pentru drepturi şi libertăţi.

Nu au venit în faţa parlamentarilor nici premierul, nici ministrul Sănătăţii, nici ministrul Justiţiei, deci niciun om politic. A venit doar Raed Arafat, care nu e membru de partid.

Nu se va vota legea în Senat până când premierul şi ministrul Sănătăţii nu vor veni să lămurească toate aspectele.

Am o dezamăgire personală faţă de preşedintele Iohannis. M-aş fi aşteptat să cheme toate forţele politice din Parlament pentru o discuţie. Această sustragere din spaţiul public a preşdintelui este nepermisă.

Legea a trecut prin vot de Camera Deputaţilor fiind modificată 80%.

Nu vor exista articole noi, nu vom face modificări fundamantale.

PSD a dovedit că este partid responsabil prin votul de la Camera Deputaţilor. Guvernul nu trebuia să lase vid legislativ.

PSD a dovedit că este partid responsabil prin votul de la Camera Deputaţilor. Guvernul nu trebuia să lase vid legislativ.

Există un singur vinovat: Guvernul Orban.

Vom depune o moţiune de cenzură şi va trece 100%. Depunerea moţiunii şine de mai mulţi factori: în primul rând, să treacă. Când o vom depune, va trece 100%. Momentul politic va fi decis de forurile partidului. PSD are 204 voturi. Ca să treacă, e nevoie de 233. Cei care vor moţiune rapidă sunt mai grăbiţi.

Congresul va avea loc când va fi o prioritate pentru români şi pentru partid. Mă bucur că Eugen Teodorovici va candida la şefia partidului.

UPDATE CEX-ul PSD  decis ca partidul să susţină legea carantinei şi izolării iniţiată de Guvernul Orban şi adoptată de Camera Deputaţilor. Decizia a fost luată cu 80 de voturi pentru şi 8 împotrivă. 

Mai mulţi lideri locali au cerut ca PSD să nu adopte legea, pe motiv că îngrădeşte drepturi şi libertăţi. Printre contestatari s-au numărat Viorica Dăncilă, Eugen Teodorovici, Dumitru Buzatu şi Ionel Arsene, susţin surse politice pentru Adevărul. 

Ionel Arsene: Prin această lege se îngrădesc foarte mult din drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Vom modifica legea la Senat. Guvernul ar trebui să vină cu o nouă lege. Nu vreau să fiu luat de pe stradă de poliţia medicală. Trebuie să găsim un cadru legislativ prin care aceste persoane (asimptomatice) să fie internate obligatoriu, dar nu în forma actuala. 

***

Fostul preşedinte executiv al PSD Eugen Teodorovici şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al partidului, într-o conferinţă de presă organizată în curtea sediului central al PSD. El a afirmat că, având actuala conducere, „cel mai mare partid din România se pare că ţine morţiş să devină cel mai mic”. „Nu poţi da din coadă pe lângă preşedintele Iohannis în timp ce preşedintele Iohannis calcă în picioare PSD”, a afirmat Teodorovici, aluzie la atitudinea lui Marcel Ciolacu faţă de preşedintele Klaus Iohannis. 

La propunerea medicilor, Guvernul Orban analizează reimpunerea stării de urgenţă în zonele în care epidemia a luat amploare, susţin surse politice pentru Adevărul. Urmează zile decisive: dacă până la finalul săptămânii România nu va intra din nou pe o pantă descendentă, ne întoarcem la restricţii pentru a evita sufocarea sistemului de sănătate. În paralel, PSD şi PNL continuă disputa în Parlament pe tema carantinei şi izolării

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite