Viorel Ilie rămâne cu imunitate. Liderul senatorilor PSD a dat semnalul: Eu voi vota împotriva cererii DNA. Vreau indicii temeinice, nu suspiciuni rezonabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorii au respins solicitarea DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale  pentru ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie. Cererea DNA a fost respinsă cu 37 „pentru“  şi 77 „împotrivă“.

UPDATE S-a terminat votul în ceea ce-l priveşte pe ministrul Viorel Ilie. Urmează numărarea lor.

UPDATE Traian Băsescu, senator PMP: Domnul Viorel Ilie ar trebui să meargă în faţa procurorilor. Vom vota să mergeţi în faţa procurorilor să daţi explicaţiile necesare pe care nu aţi putut să le daţi din cauza imunităţii. Vă cerem să vă daţi şi demisia din Guvern. Pentru imaginea Guvernului e mai bine să demisionaţi. 

UPDATE Senatorul PNL Mario Oprea a anunţat că PNL va vota „pentru“ cererea DNA privind încuviinţarea începerii urmăririi penale a lui Viorel Ilie. 

UPDATE Liderul senatorilor PSD, Şerban Nicolae:„Eu voi vota împotriva cererii e încuviinţare a începerii urmăririi penale a domnului Viorel Ilie. Voi pune bila albă în urna neagră şi bila neagră în urna albă. Votez în cunoştinţă de cauză“, a precizat Şerban Nicolae. Mai mult, acesta a cerut „indicii temeinice, nu suspiciuni rezonabile“

UPDATE Conducerea Senatului a decis includerea pe ordinea de zi a plenului şi a cererii DNA de încuviinţare a începerii urmării penale pentru ministrul Viorel Ilie. De la ora 17.00 ar urma să fie votul. 


Comisia juridică a Senatului a dat pe 26 septembrie aviz negativ cererii de începere a urmăririi penale a ministrului Viorel Ilie. Avizul Comisiei juridice este înscris pe ordinea de zi a Biroului permanent de marţi, aflat în desfăşurare.

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul a fost audiat pe 13 septembrie la Comisia juridică a Senatului. Viorel Ilie s-a declarat "complet nevinovat" de acuzaţiile aduse de procurorii DNA.

Pe 25 august, procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Viorel Ilie pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în perioada exercitării funcţiei ministeriale.

"Ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul a organizat un concurs pentru angajarea de funcţionari publici pe funcţii contractuale de execuţie pe perioadă nedeterminată. Cu referire la concurs, au rezultat indicii că acesta ar fi fost aranjat, astfel încât anumiţi candidaţi agreaţi de conducerea ministerului (dintre care unul foarte apropiat ministrului Ilie Viorel) să ocupe funcţiile, în detrimentul altora, criteriul competenţei devenind total nerelevant", îşi motiva DNA solicitarea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite