Cele nouă minciuni din scandalul Băsescu – Ponta asupra bugetului şi accizei la benzină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul scandal dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta are la bază acciza la carburanţi, introdusă în bugetul pe 2014, care a fost negociat şi aprobat şi de Fondul Monetar Internaţional (FMI).

Totuşi, acest scandal a deviat către alte domenii, cu multe atacuri la persoană, aşa cum am fost obişnuiţi în ultima perioadă. În esenţă, este un scandal între o tabără care impune scumpirea benzinei pentru a strânge bani la bugetul de stat şi o tabără care nu doreşte acestă scumpire şi care spune că se pot găsi bani pentru buget fără această scumpire.

 

1. Dacă nu este aprobat bugetul, nu va creşte salariul minim, salariile rezidenţilor etc.

Banii pentru salarii vin deja din încasările realizate în anul 2013. Şi din alte surse, cum ar fi împrumuturile interne şi cele externe, pe care le contractează Guvernul României.

2. Preşedintele Traian Băsescu loveşte în popor prin opoziţia faţă de această acciză

Dimpotrivă, dacă stăm să ne uităm, dincolo de actorii acestei dispute, avem următoarele poziţii. O parte susţine scumpirea benzinei, care ne afectează mereu şi foarte puternic. Iar o altă parte nu doreşte această scumpire. Nu trebuie confundată aici simpatia/antipatia faţă de o tabără sau alta cu susţinerea sau respingerea unei taxe. O astfel de taxă trebuie respinsă indiferent de cine o susţine. Mai ales dacă se pot găsi resurse care să compenseze uşor anularea acestei taxe.

Citeşte pe Econtext celelalte minciuni care au fost vehiculate în această dispută

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite