Cele mai tari neghiobii spuse de PSD-işti după referendum

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aleşii PSD s-au întrecut în declaraţii controversate după referendumul de weekendul trecut. Social-democraţii au prezentat eşecul consultării populare drept o „victorie a homosexualilor“ şi că de acum înainte trebuie să ne aşteptăm să vedem pe stradă bărbaţi în rochii, inclusiv bărbaţi în rochie de mireasă.

Prima care a ieşit în evidenţă a fost Mirela Furtună, vicepreşedinte al PSD la nivel naţional: „Dacă asta vrea lumea, vom avea şi bărbat în rochie pe stradă, şi bărbat lângă câine, şi femeie lângă alte obiecte", a declarat Furtună. 

Pe urmă, un alt reprezentant al PSD care a apelat la un exemplu cu bărbaţi în rochii a fost Claudiu Manda, şeful Comisiei SRI din Parlament:

Dacă umblă un bărbat pe stradă îmbrăcat ca Napoleon, te gândeşti că e nebun. Dacă umblă un bărbat pe stradă îmbrăcat în rochie de mireasă, întelegem că trebuie să aibă drepturi.

Lider PSD: „Victorie a homosexualilor“

Liderul senatorilor PSD a avut un mesaj care la prima citire pare că vrea să îngrijoreze. „Rezultatul referendumului chiar este o victorie a homosexualilor. Nu pentru că ar fi majoritari. Ci pentru că majoritatea a urmat argumentele lor sau le-au acceptat cu indiferenţă“, a scris Şerban Nicolae, pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, senatorul PSD a adus în discuţie şi o posibilă problemă juridică, cu toate că nu este mai mult decât o speculaţie ieftină. „De ieri, dispoziţiile Codului Civil ce definesc căsătoria ca fiind încheiată între bărbat şi femeie sunt susceptibile de neconstituţionalitate. Pentru că în Constituţia României căsătoria se încheie „între soţi»“, a subliniat Şerban Nicolae. Curtea Constituţională a stabilit deja că inclusiv sintagma actuală din Constituţie, conform căreia căsătoria se încheie între soţi, presupune exclusiv „între un bărbat şi o femeie”.

Repetare până iese rezultatul dorit

Pe de altă parte, nemulţumirea faţă de rezultatul referendumului a făcut-o pe o reprezentantă a PSD, deputatul Elvira Şarapatin, să vorbească despre repetarea consultării populare. „Acest referendum se poate repeta şi ar fi în ordine. Aş susţine să se repete acest referendum odată cu europarlamentarele“, a afirmat Elvira Şarapatin. Şarapatin uită însă că pentru convocarea unui nou referendum trebuie urmată procedura greoaie prevăzută de Constituţie (Comitet de iniţiativă, strângere de semnături, lege adoptată de parlament, două verificări la Curtea Constituţională, referendum) şi nu există timpul necesar până la alegerile europarlamentare.

Verdictul „Deputatului AKM“

Nu putea lipsi din corul celor cu declaraţii deplasate PSD-istul Cătălin Rădulescu, ales cunoscut şi ca „Deputatul AKM“. După ce s-a arătat „dezamăgit de poporul român” pentru faptul că nu a participat la referendum, acesta a declarat: „Niciun medic nu va accepta decât un singur lucru: că orientarea sexuală, altă decât cea firească, între un bărbat şi femeie, este o orientare sexuală bolnavă. Asta e o boală”, a spus Rădulescu, într-o intervenţie la Digi24.

Muţii referendumului au început să vorbească: Iohannis şi Firea

Preşedintele Klaus Iohannis şi primarul Capitalei Gabriela Firea, cei mai tăcuţi actori politici în zilele votului, au vorbit marţi pentru prima dată despre referendumul pentru schimbarea Constituţiei, la două zile de la închiderea urnelor. 

Criticat de PSD pentru lipsa clară de poziţionare cu privire la referendumul pentru familia tradiţională, şi acuzat de secretarul general adjunct al social-democraţilor, Codrin Ştefănescu, că s-a prezentat la vot „în sictir şi cu scârbă faţă de românii care votează, cu doar câteva minute înainte de finalul zilei”, Klaus Iohannis a făcut marţi un apel la unitate şi toleranţă, declarând că „primul pas către restabilirea păcii sociale este abandonarea discursului urii şi asumarea faptului că numai prin toleranţă putem depăşi, împreună, acele falii care riscă să ne dezbine”. 

Deşi a refuzat în tot acest timp să se pronunţe pe tema familiei tradiţionale şi a căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex, şeful statului a precizat marţi că „discriminarea unei minorităţi doar pe baza faptului că nu are aceleaşi credinţe, valori, religie sau origine ca majoritatea reprezintă o abordare care ne duce cu gândul la anii întunecaţi ai dictaturilor”. 

Deşi nu a putut fi văzută la nicio secţie de votare pe 6 şi 7 octombrie, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marţi că „românii au devenit într-adevăr mai toleranţi” şi că „oamenii ar trebui să fie mai civilizaţi şi nu să se întoarcă în urmă cu 20-30 de ani”. Întrebată de jurnalişti dacă rezultatul referendumului pentru familia tradiţională poate fi considerat un eşec, aceasta a refuzat să răspundă, menţionând însă că îşi va exprima punctul de vedere în CEx.  

„Sunt primar general şi aş vrea să vorbesc mai mult despre proiectele Capitalei. Mă bucur că şi astăzi s-a vorbit despre tăcere. Tăcerea, în anumite momente, poate fi vinovată. Şi nu vreau să mă fac vinovată de tăcere. Vom realiza o analiză în cadrul forului statutar cel mai înalt (cu privire la rezultatul referendumului n.r.), adică în Comitetul Executiv. Îmi voi spune şi eu punctul de vedere, ca şi ceilaţi colegi. Cu siguranţă se vor trage nişte concluzii şi se vor lua nişte măsuri”, a declarat primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite