Cei mai apreciaţi europarlamentari români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai apreciaţi europarlamentari români. Reprezentanţii României în Parlamentul European au fost în ultimii ani prezenţe constante în topul eurodeputaţilor premiaţi pentru activitatea lor în diverse domenii, de la lupta împotriva corupţiei până la teme ce ţin de îmbunătăţirea sistemelor de sănătate din ţările UE.

Cei mai apreciaţi europarlamentari români. Monica Macovei, primul eurodeputat român premiat la Bruxelles

Monica Macovei este unul dintre cei mai apreciaţi europarlamentari români, actualul lider al M10 fiind recompensat cu mai multe premii acordate fie de Bruxelles, fie de organizaţii non-guvernamentale preocupate de lupta împotriva corupţiei. În septembrie 2012, Macovei a devenit primul europarlamentar român premiat la Bruxelles, ea fiind distinsă cu premiul „The Parliament Magazine“, la categoria Justiţie şi Libertăţi Civile pentru activitatea desfăşurată în Parlamentul European. Premiul i-a fost acordat şi pentru iniţiativele şi realizările în domeniul luptei împotriva corupţiei şi pentru respectarea drepturilor civile atât în PE, cât şi în România, fiind desemnată dintr-un grup de 120 de europarlamentari implicaţi în acest domeniu.

„Acest premiu confirmă încă o dată că ceea ce am făcut în România pentru reformarea justiţiei şi integrarea ţării în Uniunea Europeană a fost corect şi este apreciat. Activitatea mea în Parlamentul European se desfăşoară pe aceleaşi principii şi am acum o confirmare că este respectată de colegii mei, din toate grupurile politice. Acest premiu mă încurajează să continui proiectele la nivel european şi să susţin statul de drept în ţara mea şi oriunde în lume“, a afirmat Macovei după primirea premiului.

La 17 septembrie 2015, europarlamentarul a primit, de la ambasadorul Italiei la Sofia, premiul anual al Fundaţiei Giovanni Falcone, premiu care se acordă în Bulgaria personalităţilor cu rezultate în lupta împotriva corupţiei.

Cei mai apreciaţi europarlamentari români. Cristian Buşoi, premiul „Europarlamentarul Anului“ în domeniul Sănătăţii

Prim-vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi a fost ales ieri seară, la Bruxelles, Europarlamentarul Anului pentru activitatea susţinută în domeniul Sănătăţii. Premiul i-a fost decernat în cadrul Galei MEP Awards, organizată de revista Parlamentului European.

La a 12-a ediţie a acestui eveniment au fost nominalizaţi pentru categoria Sănătate europarlamentarii Pavel Poc din Cehia, Lidia Geringer De Oedenberg din Polonia şi Cristian Buşoi din România.

"Mulţumesc, sunt onorat. Am încercat să fiu foarte activ, nu doar ca preşedinte al Grupului Friends of the Liver, luptând împotriva hepatitelor, cirozei, cancerului hepatic, dar şi în domenii precum bolile rare, bolile cardiovasculare, bolile pulmonare, organizând dezbateri, evenimente, sporind gradul de conştientizare în rândul opiniei publice, făcând amendamente la diverse acte legislative şi rezoluţii, cerând Comisiei Europene mai multă implicare. Trebuie să facem mai mult pentru reducerea inegalităţilor în Sănătate, între cetăţenii europeni şi pentru a susţine inovaţia în Sănătate", a declarat europarlamentarul Cristian Buşoi la decernarea premiului, în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Concert Noble, potrivit unui comunicat de presă.

image

Cei mai apreciaţi europarlamentari români. Victor Negrescu, premiat la categoria „Agenda Digitală“

Eurodeputatul, Victor Negrescu, a câştigat anul trecut, la „MEP Awards 2015” titlul de „Europarlamentarul anului” la categoria Agendă Digitală. Organizatorii MEP Awards au anunţat câştigătorii premiilor acordate parlamentarilor europeni pentru activitatea depusă în anul 2015. Gala a avut loc la Bruxelles.

„Astăzi sunt onorat să va anunţ ca am câştigat premiul Europarlamentarul Anului pentru Agenda Digitala! România poate să devină Silicon Valley al Europei pentru că are mai mulţi Zuckerberg şi mai mulţi oameni creativi decât multe alte ţări. Sunt cel mai tânăr câştigător anul acesta şi unul dintre cei doi oameni de stânga din 18 câştigători premiaţi de prestigioasa revista The Parliament Magazine“ declara Negrescu la 19 martie 2015 după câştigarea premiului. Social-democratul a câştigat anul trecut şi unul din premiile acordate celor mai activi europarlamentari.

image

Cei mai apreciaţi europarlamentari români. Adina Vălean, „Europarlamentarul Anului“ în domeniul Energiei

Europarlamentul liberal Adina Vălean, a câştigat în 2015 premiul „Europarlamentarul Anului“ în domeniul Energiei. Eurodeputatul s-a impus în faţa celorlalţi doi candidaţi, Algirdas Saudargas (PPE/Lituania) şi Miroslav Poche (S&D/Cehia).

„Dedic acest premiu tuturor colegilor mei din Parlamentul European cu care împărtăşesc viziunea unei adevărate Uniuni Energetice Europene. Un continent interconectat cu multiple puncte de intrare pentru energie va asigura diversificarea imediată a surselor de aprovizionare (...) Vă mulţumesc pentru sprijin şi vă asigur că eforturile noastre vor construi Uniunea Energetică Europeană. Aceasta uniune va potenţa dezvoltarea industrială şi va avea puterea să spargă monopolurile de aprovizionare ce dăunează grav puterii de negociere a statelor membre“, declara aceasta la 19 martie 2015, imediat după premierea sa. 

Adina Vălean

Citeşte şi:

Cristian Buşoi, la Adevărul Live: PNL ar trebui să-l susţină şi să-l apere mai mult pe Klaus Iohannis 

Europarlamentarul liberal Cristian Buşoi a susţinut, la Adevărul Live, că liderii PNL ar trebui „să ţină mult mai aproape de Klaus Iohannis“, să nu-l lase singur în faţa atacurilor venite dinspre rivalii politici.

Culise. Macovei i-a propus lui Nicuşor Dan să fie candidatul unei alianţe electorale la Primăria Capitalei. De ce a refuzat 

Nicuşor Dan, preşedintele Uniunii Salvaţi Bucureştiul, a respins propunerea M10 de a forma o alianţă electorală sub umbrela căreia să candideze la Primăria Capitalei. Monica Macovei a explicat, la Adevărul Live, că Nicuşor Dan i-a transmis că a comandat un sondaj online care i-a relevat că că M10 nu îi aduce mai multe voturi decât dacă ar candida din partea USB.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite