Comisia care anchetează activitatea CEC Bank a stabilit calendarul lucrărilor. Gheţea şi Chiţoiu, chemaţi la audieri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank FOTO Mediafax
Radu Gheţea, preşedintele CEC Bank FOTO Mediafax

Comisia care anchetează activitatea managerială a conducerii CEC Bank a stabilit, marţi, calendarul audierilor. Membrii forului au decis să îi invite la audieri atât pe preşedintele CEC, Radu Gheţea, cât şi pe vicepremierul Daniel Chiţoiu.

 Şedinţa comisiei a început în absenţa celor doi membri PDL, care au plecat în semn de protest şi au anunţat că nu vor participa la niciuna dintre discuţiile privitoare la anchetă, dar şi a celor de la PPDD.

Potrivit preşedintelui forului, senatorul PSD Cosmin Nicula, obiectul de activitate al comisiei este “verificarea activităţii manageriale a conducerii CEC”. Vicepremierul Daniel Chiţoiu şi preşedintele CEC Bank, dar şi şeful Direcţiei de Supraveghere a Creditelor din BNR, Nicolae Cinteză au fost invitaţi la audierile comisiei, care se desfăşoară în perioada 9-12 decembrie.

De asemenea, la audieri au fost chemaţi şi membrii Consiliului de Administraţie al CEC Bank. Vicepreşedintele forului, senatorul Iulian Dumitrescu, a ţinut să precizeze că această comisie investighează activitatea CEC.

“Nu ne interesează creditul luat de o persoană fizică, indiferent cum se numeşte”, a adăugat el. O altă propunere care a fost aprobată vizează analiza creditelor speciale aprobate de conducerea CEC Bank, din 2011 şi până în prezent. Raportul final al forului urmează să fie încheiat pe 18 decembrie.

La finalul şedinţei, preşedintele Comisiei, senatorul PSD Cosmin Nicula, a fost întrebat care va fi rezultatul acestei anchete. Nicula a răspuns că fie va propune înlocuirea lui Gheţea din CEC, fie anchetarea sa, în funcţie de concluzia în care vor ajunge membrii forului.

O altă propunere care a fost aprobată vizează analiza creditelor speciale aprobate de conducerea CEC Bank, din 2011 şi până în prezent. Raportul final al forului urmează să fie încheiat pe 18 decembrie.

Pe aceeaşi temă:

Senatul anchetează creditul acordat de CEC Bank fiicei preşedintelui Băsescu

Ponta: Radu Gheţea nu va mai fi preşedintele CEC

Radu Gheţea face un pas în spate pe site-ul CEC Bank după scandalul telefonului dat de Băsescu ministrului Finanţelor
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite