Ceartă violentă în şedinţa Camerei Deputaţilor. Dragnea şi Ciolacu, la un pas de bătaie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost aproape să se ia la bătaie cu colegul său de partid, Marcel Ciolacu, aflat în grupul „puciştilor“. Informaţia a fost publicată iniţial de Digi 24, iar surse politice au detaliat episodul pentru „Adevărul“. Disputa a avut loc la finalul şedinţei Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor. Ulterior, Liviu Dragnea şi-a vărsat nervii pe jurnalişti.

„La finalul şedinţei, când ne-am ridicat de pe scaune, Liviu Dragnea a început să se certe violent cu Marcel Ciolacu. Au ţinut-o aşa până la ieşirea din sală. Nu s-a auzit dacă s-au înjurat sau nu, dar discuţia a fost extrem de aprinsă. Au gesticulat mult. Nu s-a băgat niciun deputat PSD să-i despartă“, a relatat unul dintre deputaţii prezenţi la şedinţa Biroului Permananet al Camerei Deputaţilor. pentru Adevărul. Ştirea a fost publicată iniţial pe Digi24.ro.

Şi deputatul USR Iulian Bulai, membru al Biroului Permanent, a povestit incidentul pe Facebook. „Şedinţa de astăzi a Biroului Permanant a fost una cu multă tensiune. Nu l-am mai văzut niciodată pe preşedintele Dragnea atât de tulbure, agitat şi pus pe ceartă cu absolut toţi interlocutorii”, scrie Bulai pe pagina sa de Facebook.

„Spre finalul şedinţei, a intrat în sală deputatul Ciolacu. Cu care preşedintele Dragnea s-a certat zgomotos preţ de mai multe minute, până la ieşirea din sală. Nu am văzut violenţă fizică. E drept, am văzut doi oameni care aproape ar sări unul la gâtul celuilalt. Preşedintele Dragnea pierde puterea în partid. Disperarea asta am simţit-o astăzi. Certând toţi colegii interlocutori din coaliţia de guvernare, opoziţia şi presa. Acest dublu condamnat penal trebuie să plece din fruntea Parlamentului. Avem oameni mult mai buni care ar putea să conducă inima democraţiei din România”, încheie Iulian Bulai

Deputatul Marcel Ciolacu face parte din grupul „puciştilor“ din PSD, fiind unul dintre apropiaţii fostului premier Mihai Tudose. Ciolacu şi Tudose au semnat scrisoarea anti-Dragnea alături de Paul Stănescu, Gabriela Firea şi Adrian Ţuţuianu. 

„Hai în baie cu mine!“

După cearta cu Ciolacu, Drganea şi-a vărsat nervii pe jurnalişti. Liderul PSD a fost extrem de agresiv cu jurnaliştii acreditaţi la Parlament. „Hai în baie cu mine! Hai în baie, că-ţi ies poze ca lumea acolo. Ce dracu!“, i-a spus, agresiv, Liviu Dragnea unui jurnalist.

Liderul PSD a mai avut o reacţie dură, după ce a fost întrebat despre proiectul de lege referitor la executarea pedepselor acasă. „Cu ce dracu mă ajută pe mine, domnişoară? Că m-am enervat. M-am săturat! În afară de mine mai sunt oameni în ţara asta? Pe ei nu îi întrebaţi? M-am săturat. Orice lege mă favorizează pe mine. Sunt şi eu om şi mi-ajunge. M-am săturat“, a declarat Liviu Dragnea.

PSD a modificat un proiect de lege în Senat, astfel încât personale condamnata la o pedpeasă mai mică de cinci ani pot ispăşi detenţia la domiciliu. Liviu Drganea este condamnat în primă instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare. Aşadar, dacă legea va intra în vigoare, iar condamnarea lui Dragnea va fi mai mică de cinci ani după sentinţa finală, liderul PSD ar beneficia direct de clemenaţa senatorilor PSD.  Proiectul a fost adoptat de Senat şi urmează să primească votul final în Camera Deputaţilor, for condus chiar de Liviu Dragnea.

„Vorbiţi cu Iohannis şi cu haştagiştii să mă împuşte. Aţi ajuns oameni tineri să susţineţi securismul. Toate prostiile mă întrebaţi dacă mă avantajează pe mine? Cu ce dracu să mă ajute? Că mi-au distrus viaţa. De câteva luni de zile nu se mai ocupă DNA-ul decât de astea. Încă am dreptul să judec aceste decizii“, a continuat liderul PSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite