Ceartă între ministrul Apărării şi consilierul prezidenţial Iulian Fota

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Corneliu Dobriţoiu, un ministru aprig la mânie
Corneliu Dobriţoiu, un ministru aprig la mânie

Ministrul Apărării Corneliu Dobriţoiu s-a certat, în Aula Academiei Române, cu consilierul prezidenţial Iulian Fota, pe tema strategiei naţionale de apărare. Ministrul a fost acuzat de minciună şi politizare de către consilier, după ce acesta a criticat conţinutul documentului despre strategia de apărare.

Dobriţoiu a susţinut faptul că deciziile luate în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării nu au fost adoptate în funcţie de resursele financiare, precum şi faptul că documentul privind strategia naţională de apărare nu a fost transmis Parlamentului în termenul prevăzut de lege.

Discursul ministrului Apărării a fost întrerupt de către Iulian Fota, care l-a criticat pe Dobriţoiu pentru faptul că ştie să facă doar acuzaţii, dar că nu are o alternativă la aceste probleme. Foto a mai adăugat că documentul a fost transmis în primele şase luni de mandat ale preşedintelui şi că nu este cazul să acuze anumite instituţii.

"Noi avem un document, bun sau rău, dumneavoastră veniţi numai cu vorbe. Eu mă lupt cu dumneavoastră, nu cu MAPN. Nu loviţi în CSAT sau în alte instituţii"", i-a reproşat Fota lui Dobriţoiu.

Argumentele părţilor

Ulterior, consilierul prezidenţial a spus că nu acceptă să participe la o dezbatere în care Corneliu Dobriţoiu politizează discuţiile şi oferă ca argumente "numai minciuni", după care a părăsit Aula Academiei, reacţia acestuia fiindu-i urmată de ministrul Apărării.

Dezbaterea care a avut loc la Academia Română s-a numit "Securitate naţională în societatea bazată pe cunoaştere. Inteligence, cunoaştere strategică şi decizie."

După ce au ieşit din clădire, a urmat un nou episod de acuze, de această dată prin intermediul presei.
Ministrul Apărării a calificat strategia naţională de securitate drept "muzică lăutărească", susţinând că lăutarul este redactorul documentului. Acesta a adăugat faptul că deciziile CSAT au fost "care mai de care mai neinspirate" şi că unele dintre acestea sunt contradictorii, care anulează hotărâri anterioare, ca de exemplu achiziţionarea avioanelor multirole.

Consilierul prezidenţial a considerat problematica securităţii naţionale prea importantă pentru a fi abordată într-o asemenea manieră.

"Ministrul, în această sală, a spus foarte multe minciuni, ceea ce nu văd de ce le foloseşte. Avem suficiente elemente, le putem discuta, a avut foarte multă deschidere din partea noastră, deci sunt chestiuni profesionale. De ce e nevoie să folosim minciuna? E un tip de ipocrizie pe care eu nu-l mai suport. Nu-l mai accept", şi-a exprimat nemulţumirea Iulian Fota.

Acesta a mai subliniat că, în prezent, este prea multă minciună şi prea multă ipocrizie pe zona de securitate naţională.

"Vorbesc despre lucruri care s-au spus şi care sunt false. Ori dânsul nu cunoaşte bine ceea ce s-a făcut, ori le foloseşte intenţionat", a declarat Iulian Fota.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite