Ce am văzut în interviul de aseară dat de Dragnea: un psihopat, un om bolnav după putere

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
captura dragnea

Dragnea n-a avut nici un cuvinţel de simpatie, de empatie, de scuze, faţă de zecile de mii de cetăţeni paşnici gazaţi, bătuţi, maltrataţi, fugăriţi, în seara zilei de 10 august. O ţine pe a lui, a fost o tentativă nereuşită de lovitură de stat, inspirată de Iohannis şi unele multinaţionale, care au şi plătit participanţi la mitingul de vineri seara. Şi dacă voia să-şi pună în cap populaţia, nu reuşea mai bine.

Cum ar fi fost posibil că sute de manifestanţi violenţi să treacă de 1000 de jandarmi ultraechipati, capabili să evacueze toată piaţa, cum s-a văzut, nu explică. De ce n-au fost arestaţi pe loc cele câteva zeci de huligani care ar fi forţat intrarea în guvern, iar nu explică. Nu explică nici jandarmii, care susţin aberaţia că nu aveau cu cine să-i transporte la poliţie. Şi atunci i-au bătut şi gazat pe toţi cei 100.000 din piaţă, să ştie o socoteală.

Demonizarea lui Iohannis, în tuşe groase, necredibile, avea o singură menire: să prostească fanii PSD, atâţia câţi or mai fi, să-l ia pe Iohannis drept ţap ispăşitor pentru ce s-a întâmplat în 10 august.

Lista minciunilor debitate de Dragnea. Câteva exemple doar

  • A existat o încercare de asasinat asupra sa, cândva în trecut, despre care nu s-a aflat nimic până acum şi n-a existat nicio anchetă. Finanţarea a venit, probabil, de la Soros.
  • Multinaţionalele finanţează mişcarea #rezist.
  • „Sunt convins că Jandarmeria a acţionat legal. Nu am văzut nicio intervenţie disproporţionată“. Doar zeci de mii de manifestanti bătuţi degeaba.
  • În piaţă au fost grupări paramilitare.
  • „Vreau să văd cât de departe vor să ajungă aceşti indivizi în frunte cu Iohannis. Dacă ei au impresia că pot lua această ţară cu japca se înşală amarnic.“
  • Am mărit pensii şi salarii. Dar nu spune că inflaţia a înghiţit măririle.
  • Primesc foarte puţine informaţii.  

Despre schimbarea premierului Dăncilă

Dragnea a spus aseară că o susţine în continuare pe Viorica Dăncilă, care este un premier foarte bun care trebuie să rămână în funcţie până în 2020 cel puţin“. Numai că Dragnea declară exact invers de câte ori doreşte să realizeze ceva. Mulţi lideri ai PSD şi-au dat seama că premierul Dăncilă face de râs PSD, iar Dragnea însuşi n-o iartă pentru că nu a semnat OUG privind graţierea şi amnistia, precum şi alte OUG-uri privind codurile penale. Iar perspectiva ca UE să nu mai acorde României preşedinţia  din 2019, din cauza premierului Dăncilă,  este cât se poate de reală. Nu este posibil ca toţi liderii PSD să fie la fel de abulici, de psihopaţi, cum este Dragnea. Este posibil ca Dragnea să joace teatru, şi s-o ofere la CEx-ul din 1-2 septembrie pe Dăncilă drept ofrandă pentru rămânerea la putere.

Ignorarea Ecaterinei Andronescu

Va da cât se poate de prost în partid. Doar 5 filiale din 47 au dat curs ordinului său de a o „executa“ pe dna Andronescu. Iar acum vor asista la trimiterea în derizoriu a unuia dintre cei mai vechi şi loiali lideri ai PSD. Aşa a procedat Dragnea şi cu scrisoarea lui Nicolae Bădălău, dar ulciorul nu merge de multe ori la apă. Doar pentru că nu execută orbeşte ce le dictează Dragnea. Deja organizaţia Brăila, fostul premier Tudose, Nicolae Bădălău, Codrin Ştefănescu, au declarat că nu sunt de acord cu mazilirea dnei Andronescu. Ce va fi la CEx, vom vedea. În istoricul PSD s-au văzut situaţii în care după seria de telegrame de susţinere de tipul „mult stimate şi iubite“ a urmat devorarea liderilor: Năstase, Geoană, Iliescu, Ponta.

Ce nu a spus Dragnea în interviu

  • Avem încă 2400 de şcoli cu WC-ul în curte şi din 2012, de când conduce România, PSD n-a mişcat un deget pentru a remedia situaţia.
  • Bucureştiul este singura capitală europeană fără o centură funcţională.
  • Jumătate din populaţia României are WC-ul în curte, în absenţa infrastructurii strict necesare.
  • Nici un km de autostradă planificat şi realizat de regimul PSD.
  • Trenuri care circulă cu viteze de 30-50 Km/oră, ca în secolul al IX-lea.
  • Spitalele nu au dotările necesare şi sunt pline de bacterii şi microbi.
  • În Bucureştiul condus de primarul Firea există încă 200 de străzi fără canalizare, fără asfalt, apă curentă, ca în Evul Mediu.
  • „România are nevoie disperată cele aproape trei decenii în care reforma educaţiei a eşuat“, spunea Dragnea la Congresul PSD. Ce măsuri „disperate“ a luat de când i s-a produs „iluminarea“? Niciuna.
  • Avem un abandon şcolar de 20% şi doar jumătate dintre elevi reuşesc la examenele naţionale.
  • Importăm forţă de muncă din alte ţări pentru că România condusă de PSD nu este în stare să producă forţa de muncă necesară companiilor.  

Lista este mult mai lungă.

Dragnea ne prezintă proiecte faraonice

Exact ce face PSD de aproape 30 de ani. Vine cu proiecte mari şi foarte mari pe care nu le realizează niciodată. Masterplanuri, care de care mai frumos colorate, de care s-a ales întotdeauna praful. Nici acestea nu vor avea o soartă mai bună.

În ce situaţie se află Dragnea?

Foarte proastă. Contestat în interiorul PSD, ignorat de partenerii europeni, urât de o parte însemnată a populaţiei. PSD se prăbuşeşte în sondaje la 25%. Nu văd posibil ca liderii PSD să înghită o asemenea catastrofă de guvern şi pe naşul acestuia, Liviu Dragnea. Cu riscul de a pierde preşedinţia UE din 2019 şi a ne face de râs pe decenii de acum înainte. Cu riscul de a-l vedea pe Dragnea mergând cu cătuşe la puşcărie, după condamnarea definitivă. Cu riscul de a vedea ancheta Parchetul Militar dând iama în guvern. Cu riscul de a se confrunta permanent cu preşedintele, serviciile secrete şi cu justiţia. Prea multe riscuri. PSD are nevoie de o reinventare a brandului sau, dacă vrea să conteze la viitoarele alegeri. Interviul de ieri a fost, mai degrabă, ultimul cuvânt al condamnatului.

Nici partenerul Tăriceanu nu mai e ce a fost. Se opune suspendării preşedintelui, unor iniţiative legislative pornite de PSD şi are interesul să-şi construiască o imagine cat mai bună in vederea candidaturii la prezidenţiale. Interese opuse cu acelea ale lui Dragnea.

Concluzie

Cel mai probabil la CEx-ul din 1-2 septembrie, deşi o va sacrifica ritualic pe Viorica Dăncilă, Dragnea nu va avea şanse de supravieţuire. Pentru că le-a ajuns cuţitul la os şi PSD-iştilor înfocaţi. Ştiu, accesul la borcanele cu miere bugetară este mai important decât orice altceva. Da, dar s-ar putea sfârşi în puşcărie, în lipsa încălecării justiţiei.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite