Ce tip de graţiere propune Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu  i-ar graţia pe cei care au fost condamnaţi pentru că au furat bani de la stat, însă cu o condiţie: să dea banii înapoi. Liderul PMP susţine că Executivul trebuie să ia măsuri, pentru că România riscă sancţiuni de 80 de milioane de euro, de la CEDO, din cauza condiţiilor din penitenciare.

”Ştiţi cum aş face eu graţierea pentru furt de bani de la stat? Băi, băiatule, te graţiez dacă dai banii înapoi. Dacă nu, stai acolo”, a spus Traian Băsescu, la România TV. Fostul şef al statului a precizat că nu ar fi de acord cu graţierea celor care au tâlhărit sau au omorât oameni.

Traian Băsescu a transmis şi un mesaj către Executiv. ”Ministrul Prună şi Guvernul vor trebui să ia măsuri, pentru că România este pe punctul de a fi sancţionată cu 80 de milioane de euro pentru condiţiile din penitenciare”,  a spus liderul PMP, precizând că ”anumite graţieri selective, pe categorii, trebuie avute în vedere”.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a spus, luni, că în penitenciare sunt condiţii grave de 26 de ani şi că din 2012 nu s-au mai luat măsuri de igienizare, precizând că primeşte petiţii direct din penitenciare. Raluca Prună a anunţat că va declanşa o dezbatere publică şi că nu exclude nicio măsură, arătând că pot fi şi amnistieri sau graţieri, ca variante de diminuare a suprapopulării, pe care le-ar putea promova printr-o propunere legislativă, iar decizia să fie luată de Parlament.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite