Ce spune Viorica Dăncilă despre o posibilă eliberare a lui Dragnea în luna iulie cu ajutorul CCR

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea, pe vremea când era în spatele tuturor deciziilor
Liviu Dragnea, pe vremea când era în spatele tuturor deciziilor

Într-un interviu pentru Adevărul, premierul Viorica Dăncilă a vorbit despre posibilitatea ca Liviu Dragnea să fie eliberat din puşcărie ca urmare a deciziei CCR. Curtea va judeca pe 3 iulie dacă completul de 3 judecători care l-a condamnat pe Liviu Dragnea în primă instanţă la trei ani şi jumătate cu executare în dosarul angajărilor fictive a fost legal constituit. O decizie favorabilă l-ar scoate pe fostul lider PSD de după gratii.

Adevărul: Doamna Dăncilă, pe 3 iulie, CCR  va da o decizie în ceea ce priveşte sesizarea lui Florin Iordache pe completurile de 3 judecatori de la Curtea Supremă. În cazul unei soluţii favorabile, Liviu Dragnea ar ieşi practic din închisoare. V-aţi imaginat vreodată cum ar arăta ziua în care Liviu Dragnea ar ieşi din puşcărie din perspectiva dvs ca preşedinte interimar al PSD?

Viorica Dăncilă: Nu m-am gândit la acest lucru. Curtea Constituţională are dreptul să ia orice decizie, eu nu mă amestec în discuţie. Nu doresc nimănui să stea după gratii dacă legea îi permite să iasă după gratii. Nu vreau să fac referire la acest aspect, mai ales că pe data de 3 iulie este un eveniment important pentru România. Vom face bilanţul preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

***

În primul interviu după moţiunea de cenzură, premierul Viorica Dăncilă a declarat, la Adevarul Live, că nu va demisiona în cazul în care nu va fi aleasă în funcţie de preşedinte al PSD la Congresul din 29 iunie. „Preşedintele partidului să fie şi şeful Executivului. Noi am mai avut această experienţă în care preşedintele partidului nu a fost primul-ministru şi aţi văzut, suntem la al treilea guvern“, a spus Dăncilă.

.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite