Ce spune Traian Băsescu despre plagiatul lui Victor Ponta, la patru ani după „Dottore“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Traian Băsescu
Traian Băsescu

Fostul preşedinte Traian Băsescu a comentat, pentru stiripesurse.ro, verdictul oficial de plagiat dat în cazul lui Victor Ponta. În 2012, Traian Băsescu lansa celebra expresie : „Când eşti doctor în drept, eşti tare. Dottore“.

”Faptul ca avem o instituţie care se ocupă de plagiate este un lucru foarte bun, extraordinar chiar. Asta înseamnă o recredibilizare a sistemului doctoral din România. Problema aici nu este Victor Ponta Ponta, pentru că el este doar un om, ci de întregul sistem care s-a format cu aceşti doctori. Pe plan internaţional, efectul plagiatului este decredibilizarea lor, pentru că tipul acesta de furt este mai periculos decat furtul de bani, se fura creier! Dragnea şi Ponta au încercat să minimalizeze, dar această problemă nu este deloc una minoră“, a spus fostul preşedinte Traian Băsescu. 

„Decizia de ieri vizează un om, pe Victor Ponta, dar noi avem foarte mulţi doctori în Academia Naţională de Ştiinţe ale Securităţii, avem doctori în SRI, în SIE. Toate aceste doctorate trebuie luate la mână şi văzut ce e cu ele. Oamenii ăştia cu obţinut avansări, bani mai mulţi pe baza doctoratului şi trebuie produsă o demantelare, toate doctoratele trebuie luate la mână”, a mai spus Traian Băsescu. 

În iunie 2012, la puţin timp după apariţia informaţiei că Victor Ponta ar fi plagiat în lucrarea sa de doctorat, Traian Băsescu l-a ironizat în timpul unei declaraţii de presă. „Când eşti doctor în drept, eşti tare. Dottore...'', declara atunci Traian Băsescu despre Ponta. Peste numai câteva săptămâni, preşedintele Traian Băsescu avea să fie suspendat din funcţie, pe care şi-a recăpătat-o în urma referendumului din 29 iulie 2012. 

Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU) a decis, joi, retragerea titlului de doctor al fostului premier Victor Ponta pentru că teza de doctorat nu respectă standardele de etică a cercetării ştiinţifice. Victor Ponta are 10 zile să constate decizia, altfel titlul de doctor i se va retrage prin ordin de ministru.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite