Ce spune Oprea despre susţinerea lui Ponta: „În momentul în care se loveşte în statul român, pe mine nu mă mai au partener“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luni seară, înaintea consultărilor oficiale de la Palatul Cotroceni, preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a avut o întâlnire privată, faţă-n faţă, cu preşedintele Klaus Iohannis.  Oprea a vorbit ulterior, la DC News Live, despre întâlnirea cu Iohannis, dar şi despre circumstanţele în care nu ar mai susţine actualul Guvern.

„Am sprijinit preşedintele României indiferent cum îl cheamă, fiindcă este ales de popor, mai ales pe proiecte de securitate naţională. De aceea am spus că-l sprijinim pe preşedintele Klaus Iohannis şi a început foarte bine domnia sa, cu 2% din PIB-ul României pentru Armată, adică predictibilitate pentru zece ani de zile. Putem şi noi să ştim exact ceea ce facem pe domeniu.

Acum cu Strategia de Securitate Naţională, am fost ieri acolo, am discutat, ne-am dat imediat acordul. Vreau să vă spun un lucru - şi dl Ponta cred că mă respectă - a spus că dacă dl vicepremier - acum suntem şi partide diferite - este de acord, atunci nu am nicio problemă să fiu de acord. Am şi eu un cuvânt de spus. Este un domeniu din care culeg roade. În ultimii 15 ani de zile, fiind militar, m-am bătut pentru domeniul securităţii naţionale, în care românii au multă încredere, au nevoie să ştie dacă li se asigură siguranţa“, a spus Gabriel Oprea, la DC News Live. 

În ce condiţii Oprea nu se mai ţine de cuvânt în Guvern

Întrebat dacă a discutat cu Klaus Iohannis despre demisia lui Victor Ponta, Gabriel Oprea a răspuns: „Sunt amănunte pe care vi le pot da şi amănunte pe care nu vi le pot da. (...) Suntem într-o coaliţie cu PSD de centru-stânga. Noi, UNPR, nu vorbim nici de stânga, nici de dreapta, ci de interesul naţional al României. Avem legile noastre foarte clare pe care le promovăm. Ne-am propus să avem un milion de membri de partid, ceea ce este foarte greu. Suntem un partid militarizat în sensul bun al cuvântului, în sensul că suntem mai serioşi.

Am umblat mult prin ţară şi le-am spus tuturor: cine vrea stabilitate, securitate şi seriozitate să vină la UNPR pentru că am dovedit că suntem mai serioşi. Le-am spus colegilor că unul din pilonii UNPR este întărirea statului român. Dacă pot fi parteneri, mă ţin de cuvânt în Guvern, în momentul în care se loveşte în statul român, pe mine nu mă mai au de partener“. 

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite